BUDIMIR LONČAR PRONAĐEN MRTAV U MORU: Poslednji šef diplomatije SFR Jugoslavije umro u 101. godini, policija ispituje slučaj
Foto: Beta Leposava Milivojević

BUDIMIR LONČAR PRONAĐEN MRTAV U MORU: Poslednji šef diplomatije SFR Jugoslavije umro u 101. godini, policija ispituje slučaj

Hrvatska -

Budimir Lončar preminuo je danas u rodnom Preku, u Hrvatskoj, u 101. godini. Kako javljaju hrvatski mediji, Lončar je pronađen mrtav u moru, nakon čega su očevici odmah pozvali Hitna pomoć i policiju.

Budimir Lončar je bio učesnik Narodnooslobodilačke borbe, diplomata i društveno-politički radnik SFR Jugoslavije i SR Hrvatske. Vest o njegovoj smrti je na društvenim mrežama objavio njegov prijatelj.

„Budimir Lončar, diplomata, partizan, svetski državnik, moj prijatelj, preminuo je danas u Preku, mestu u kojem je rođen 1. aprila 1924. godine“, napisao je na društvenoj mreži X hrvatski istoričar Tvrtko Jakovina.

Lončar je bio bivši jugoslavenski i hrvatski diplomata s briljantnom karijerom. Poznat je kao poslednji ministar spoljnih poslova SFRJ, specijalni izaslanik glavnog sekretara Ujedinjenih nacija za Pokret nesvrstanih i savetnik dvojice hrvatskih predsednika.

Kako Antena Zadar saznaje od stanovnika Preka, Lončar je pronađen mrtav u moru, nakon čega su očevici odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju. Navode da se ispituju okolnosti događaja koji je zaprepastio meštane, jer je diplomata i u 101. godini bio izuzetno vitalan.

Kurir.rs/Antena Zadar/Milica CG

Bonus video:

02:25

Zlatibor Lončar o stanju povređenih u Bugarskoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track