MISTERIJA MRTVOG MUŠKARCA KOJI JE IZGOREO U BMW NA PUMPI "Vlasnik je poznat policiji, ali nije on bio za volanom"
Foto: Printscreen/Youtube/Dalmacija Danas

MISTERIJA MRTVOG MUŠKARCA KOJI JE IZGOREO U BMW NA PUMPI "Vlasnik je poznat policiji, ali nije on bio za volanom"

Hrvatska -

Iako je uviđaj na Petrol pumpi na putu A1 na odmorištu Mosor Jug kod Omiša završen, identitet preminulog vozača BMW-a švedskih registarskih oznaka još nije poznat.

On je juče popodne na pumpi udario u automobil ispred sebe (takođe BMW koji je zaustavljen), nakon čega se od siline udarca od BMW-a odbio u rezervoar za gorivo. U požaru koji je nakon toga izbio vozač je poginuo, a tri osobe su povređene. Tri vozila su oštećena, a tri su potpuno izgorela, među kojima i jedan porše. Vozač BMV-a koji je pogođen je hrvatski državljanin i u teškom je stanju, lekari se bore za njegov život.

Kako je rekao ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, identitet preminulog biće utvrđen međunarodnom policijskom saradnjom jer je vlasnik zapaljenog BMV-a poznat policiji, ali očigledno nije u pitanju preminuli vozač.

Naložena je obdukcija preminulog koja će biti obavljena u KBC Split.

Kako je ranije pisala Slobodna Dalmacija, kretanje vozila do nesreće može se rekonstruisati putem video nadzora na autoputu, ali i na benzinskoj pumpi.

Vozač švedskog BMW-a izleteo je sa puta, skrenuvši naglo udesno, i levim točkom zamalo preleteo saobraćajno ostrvo. Nastavljajući nekontrolisano kretanje, obara saobraćajne znakove ispred sebe i udara u zaustavljeni BMV ispred sebe, koji se posle udarca rotirao. BMW švedskih registarskih oznaka od siline udarca se odbio u BMW ispred sebe i udario u drugi agregat iz kojeg je takođe počelo da izliva gorivo. Još nije poznato kojom se brzinom BMV kretao, ali je bar utvrđena linija kretanja pre nego što je udario u BMV ispred sebe, a zatim i u drugi generator koji je izazvao požar.

Troje povređenih, jedna žena i dva muškarca, prevezeni su u KBC Split, i to Osječanin (43) koji je zadobio teške telesne povrede i francuska državljanka koja je zadobila samo lakšu povredu ruku, jer je tokom tragedija na odmorištu, gledala je kroz prozor automobila. Posle lekarske pomoći, otpuštena je na kućnu negu.

Kurir.rs/Jutarnji list

Bonus video:

00:09

Zapalio se kombi u Kneza Miloša

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track