Ličanin Boško Čuić (64) svako veče ide u šetnju, ali onu koja se desila u petak uveče, neće zaboraviti.

Na povratku kući napao ga je medved, nanevši mu povrede na desnoj ruci i licu.

Incident se dogodio oko 22.30, dok se Boško vraćao kući, otprilike 800 metara udaljenoj od mesta napada.

"Vraćao sam se prema kući kad je iza vrbe izleteo medved i krenuo pravo na mene. Pokušao sam da se branim, ali me oborio na zemlju. Ugrizao me zubima za desnu ruku, a zatim pobegao među drveće", ispričao je Čuić za Dnevnik HRT-a.

Nakon napada, Boško je uspeo da pozove Hitnu pomoć i da krene prema glavnom putu. Ali, nakon nekoliko koraka mu je pozlilo zbog velikog gubitka krvi. Hitna pomoć stigla je za 15 minuta i zahvaljujući brzoj reakciji, Bošku je spasen život.

Dovezen je u bolnicu, gde su mu utvrđene ogrebotina na licu i povreda desne šake, kojom je pokušao da se brani od medveda.

Njegovo stanje je stabilno i očekuje se potpuni oporavak. "Kao što su rekle naše sestre, on je srećom Ličanin, pa je prošao samo s ogrebotinom i povredom šake", našalila se doktork.

"Ljudi su me pitali što sam išao noću u šetnju, a ja kažem – išao sam milion puta i nikad se ništa nije dogodilo, pa evo sad ovo. Ali, i kad sediš kod kuće, može nešto da ti padne na glavu. To je bila sudbina", dodao je Boško kroz osmeh, srećan što je prošao s lakšim ozledama.

Kurir.rs/Index.hr