Četrnaest osoba, među kojima sedmoro dece, povređeno je rano jutros u sletanju kombija švajcarskih oznaka sa puta između Slavonskog Broda i Nove Gradiške dok je policija pokušavala da ga zaustavi, a prema nezvaničnim informacijama, vozilo je bilo puno migranata.

Brodsko-posavski Zavod za hitnu medicinu objavio je da je u udesu koji se dogodio oko 3.10 sati na državnom putu u Malinom kod Lužane povređeno 14 osoba, među kojima sedmoro dece.

Povređene je zbrinulo pet ekipa Hitne pomoći, koje su ih prevezle u bolnice u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, dok su u toku transporti teže povređenih u Zagreb i Osijek.

Vozač nije poslušao naređenja policije

Policija je saopštila da su policijski službenici, obavljajući poslove sprečavanja ilegalnog ulaska u Hrvatsku, oko 3.05 časova uočili vidno opterećen kombi švajcarskih registracija, koji su pokušali da zaustave uz pomoć uključene svetlosne i zvučne signalizacije radi kontrole.

Međutim, vozač nije poslušao naređenja policije i nastavio je vožnju, povećavajući brzinu. Posle jedan do dva minuta, policajci su stigli u Malino i primetili da je kombi sleteo sa puta i udario u stub javne rasvete.

(Kurir.rs/Index/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

Kurir TV ZAŠTO JE AUTOBUS NA PUTU CETINJE -BUDVA SLETEO U PROVALIJU?