Otac Dragutin (65) i sin Tomislav (40) iz Križevaca poginuli su juče oko 5.30 časova u saobraćajnoj nesreći na auto-putu nadomak Venecije. 

Kako je "Kurir" pisao, oni su se automobilom zakucali u kamion koji je bio ispred njih, dok fotografije sa lica mesta pokazuju da je prednji deo automobila u potpunosti smrskan i zaglavljen ispod kamiona. 

Prema pisanju tamošnji medija, Dragutin (65) i Tomislav (40) Višak, bili su križevački preduzetnici, vlasnici transportnog preduzeća. Kako prenose italijanski mediji, nesreća se dogodila na autoputu između San Đorđo di Nogara i Latisane u pravcu Venecije, a do sudara je došlo kada je audi u kome su bili otac i sin iz Križevaca nasilno naleteo na kamion koji se kretao ispred. od toga u preticajnoj traci.

"Ne znam kako ću dalje, izgubila sam dvoje najdražih ljudi"

Svi koji poznaju porodicu Višak sa nevericom su primili vest o nesreći koja je najviše pogodila suprugu i majku Ljerku Višak.

- U šoku sam i ne znam kako ću dalje. U istom trenu ostala sam bez dve najmilije osobe i otkad su mi rekli što se dogodilo, na tabletama sam za smirenje. Imamo osećaj da će mi, kako će vreme odmicati, biti još teže. Ništa ne znam o samoj nesreći jer mi niko nije službeno ništa rekao, osim da sam zauvek izgubila supruga i sina - rekla je Ljerka Višak za "Podravski list". 

"Ne daj Bože da se nekome ovako nešto desi"
Dragutin i Tomislav su juče otišli ​​na službeni put u Italiju, a deonica autoputa na kojoj se dogodila tragedija nije im bila nepoznata jer su često prolazili pored nje s obzirom da imaju brojne poslovne partnere u Italiji.

- Ništa ne može da mi vrati muža i sina. Kad bih samo mogla da ih vidim još pet minuta da se oprostim od njih. Samo mi Bog može dati snage da preživim ovu tragediju i ne verujem da ću se oporaviti od toga imam još dva sina, jedan živi sa mnom, a drugi je u Zagrebu, i moram nekako da dođem k sebi zbog njih, stalno me zovu mnogi prijatelji i oni su mi podrška u ovim najtežim trenucima U mom životu kažu da vreme leči sve rane, ali ovo više ništa ne može da izleči moj bol - dodala je Ljerka kroz suze.


Još se ne zna kada će tela Dragutina i Tomislava biti prevezena iz Italije u Križevce, a to Ljerku dodatno ogorčava zbog velike tragedije koja je zadesila njenu porodicu.

- Prevoz smo dogovorili, ali čekamo odobrenje da ih pogrebno preduzeće preveze. Ne daj Bože da se nekome dogodi ovako nešto - rekla je Ljerka Višak za "Podravski".

Kurir.rs/Večenji list/ Prenela: M.S.