Nakon što se u predviđenom roku nije javio na izdržavanje zatvorske kazne zbog silovanja, policija je uhapsila bivšeg hrvatskog bokserskog reprezentativca i poslanika HDZ-a Damira Škaru (65) i privela ga u zatvor u Remetinac.

Do kraja septembra ove godine trebalo je da se javi u zatvor nakon što mu je odbijen zahtev za odlaganje kazne. Kako to nije učinio, sudija izvršenja zagrebačkog Županijskog suda dao je nalog policiji da Škaru pronađe na poznatim adresama i odvede u zatvor kako bi mogao da počne izdržavanje kazne.

Policija ga je u sredu zatekla na kućnoj adresi, a potom je završio na dijagnostičkom odeljenju zagrebačkog zatvora, gde će u narednih mesec dana biti odlučeno u kojoj kaznionici će izdržavati kaznu od dve godine i 4 meseca zatvora. 

screenshot-9.jpg
Printscreen YouTube/TV Alfa 

Osuđen na dve i po godine zbog silovanja

Naime, Škaro je pravosnažno osuđen na dve i po godine zatvora jer je 2019. godine silovao i seksualno uznemiravao službenicu Auto kluba Siget, na čijem je čelu bio. U istražnom zatvoru proveo je nešto manje od dva meseca, pa će mu za taj period biti smanjena zatvorska kazna.

I pored njegovog zahteva za odlaganje, koji je tražio iz zdravstvenih razloga, postupak za izvršenje kazne Škari nije mogao da bude produžen, s obzirom da je prvi rok da se prijavi u zatvor bio krajem jula ove godine.

Nakon što je nekoliko meseci ranije Viši krivični sud odbio njegovu žalbu na osuđujuću presudu Županijskog suda u Velikoj Gorici, koji mu je nepravosnažno osuđen na pomenute dve i po godine zatvora. Škaro je 2019. godine uhapšen na graničnom prelazu između Hrvatske i BiH nakon što ga je žrtva prijavila policiji.

Tokom suđenja, koje je bilo zatvoreno za javnost, Škaro je negirao sve optužbe. Međutim, sud je odbio njegovu odbranu, verovatno najviše zbog materijalnih tragova koji potkrepljuju tvrdnje Škarine žrtve, odnosno zbog činjenice da je Škarin biološki trag pronađen na odeći žrtve.

Kurir.rs/Jutarnji list