Dve osobe su poginule, a 25 osoba je povređeno, od čega devetoro teško u teškoj saobraćajnoj nesreći kada je kombi s migrantima noćas oko 1.20 sati sleteo sa auto-puta A3 kod Novske u mestu Paklenica u Hrvatskoj.

Policajci koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprečavanja nezakonitih migracija su, kod naplatne stanice Novska, primetili kombi nemačkih nacionalnih oznaka koji je delovao preopterećen. Kada je vozač kombija uočio policiju, povećao je brzinu i nastavio da bezi u smeru Novske.

Policajci su zbog sumnje da je reč o krijumčarenju migranata, krenuli za kombi vozilom na sigurnoj udaljenosti, bez zvučnih i svetlosnih signala, ne jurivši ga. Nakon 7 kilometara, dolaskom u mesto Paklenica, zatekli su kombi vozilo koje je sletelo s puta u odvodni kanal gde je udarilo u betonski most, nakon čega se bočno prevrnulo i udarilo u zid kuće i stub električne rasvete.

Na mestu nesreće dve osobe (vozač i putnik) su smrtno stradale, dok se ostalima pruža pomoć u više zdravstvenih ustanova. Stiglo je osam timova hitne pomoći, a povređeni putnici prevezeni su u bolnice Nova Gradiška, Sisak, Pakrac i Slavonski Brod.

U kombiju je bilo ukupno 27 putnika. Na mestu događaja obavljen je uviđaj i sledi utvrđivanje identiteta osoba koje su se nalazile u kombiju.

Kurir.rs/Jutarnji list