Policija je u ponedeljak na Železničkoj stanici Okučani, u Hrvatskoj, zatekla trojicu muškaraca za koje se sumnja da su ilegalno ušli u zemlju. 

U cilju utvrđivanja identiteta i zakonitosti boravka u Hrvatskoj, službenica policije im je rekla da stanu, nakon čega su njih dvojica počeli da beže, saopštavaju iz Policijske uprave brodsko-posavske. Službenica je potom uhvatila jednog za ruku, a on ju je udario po ruci i pobegao. 

Kasnije su pronađeni u Okučanima, gde su se ponovo sukobili sa policijom. Muškarac koji je ranije udario policajku, identifikovan kao državljanin Maroka, udario je policajca flašom punom vode. Prinudom je savladan i uhapšen.

Uhapšena su i preostala dvojica, državljani Sirije i Palestine. Državljanin Maroka je policiji ranije dao lažne identifikacione podatke i utvrđeno je da su svi ilegalno ušli u Hrvatsku.

Pritvorskom nadzorniku je, uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo prinuda, predat muškarac iz Maroka. Sud ga je u sredu proglasio krivim i osudio. Policija je saopštila da nastavlja dalji rad i kriminalističko istraživanje.

Kurir.rs/Jutarnji list/ Prenela: M.S.