Protiv dve majke iz Hrvatske je podignuta optužnica za zlostavljanje nad tuđim maloletnim detetom, koje je nakon incidenta bilo traumatizovano i povređeno.

Jasna (35) i Ana (42) automobilom su se vozile gradom tražeći devojčicu (13), "kako bi je uplašile i nasilno odvele majci ili policiji" jer je prethodno tukla njihove ćerke.

- Stani, ubiću Boga u tebi - rekla je Jasna kada su spazile devojčicu. Ona ju je povukla sa bicikle, čupala za kosu i udarala po telu.

- Vikala je na dete da će je odvesti u policiju i da će je vaspitati sada kada majka ne može da je dovede u red. Dok je devojčica bila na zemlji i vikala "upomoć" i dok ju je Ana držala za noge, Jasna ju je vukla po asfaltu prema automobilu, čupala je za kosu i rukama i nogama udarala po telu. Devojčica je, iskoristivši dolazak muškarca koji je naišao, uspela da ustane, a zatim krvava i uplašena pobegla u obližnje dvorište. U tom slučaju je pretrpela strah i poniženje i zadobila fizičke povrede u vidu modrica na levom kolenu i ogrebotina na koži desnog lakta i desnog kolena - navodi se u optužnici.

Jasna kaže da jeste sa Anom tražila devojčicu, za koju su ove majke dobile informacije da tuče njihove ćerke.

Ipak, ona kaže da je nije vukla po zemlji, već da se devojčica bacala i otimala.

- Ana i ja smo htele da je stavimo u auto i odvedemo je njenoj mami. Eto, deca su se nekad bojala odraslih, a ne ova danas - branila se Jasna tokom istrage.

"Devojčica je mlatila rukama i nogama, Jasna je bila raskrvarena"

Isto je rekla i Ana, koja ističe kako su samo htele da idu da održe lekciju devojčici jer je istukla njihove ćerke.

- Devojčice su pale s bicikla preko velike bankine. Devojčica je mlatila rukama i nogama, Jasna je imala raskrvarene ruke, a nije je tukla, niti gurnula s bicikla. Jasna ju je držala za ruku i vukla ju gore i govorila: "Ideš sa mnom u policiju, vodim te mami". Nismo je tukle. Ja sam je uhvatila za ruku da se podigne. Htele smo samo da izgalamimo na nju i uplašimo je, da više ne tuče našu decu - naglasila je Ana.

(Kurir.rs/Blic.rs/Preneo: V.M.)