Upravnik Kliničko-bolničkog centra u Zagrebu Ante Ćorušić poginuo je danas nakon što je pao sa požarnih stepenica upravne zgrade, a prava drama se odvijala nakon što su njegove kolege čule udarac.

Kako je ispričao svedok tragedije, sve je izgledalo veoma jezivo.

- Stajao sam s kolegom blizu ulaza u KBC Zagreb, kad smo čuli udarac. Otišli smo da vidimo šta se dešava i videli kako su već ljudi izašli iz bolnice. Radilo se o direktoru Anti Ćorušiću. Došao je njegov zamenik, glavna sestra, tim doktora. Pokušali su da mu pomognu - rekao je svedok za 24sata.hr.

On dodaje da su svi plakali kad su ga videli na zemlji.

- Skrhani zaposleni su se okupili i plakali. Policija je došla da utvrdi kako je pao - dodaje svedok.

Premijer Andrej Plenković takođe je skrhan zbog odlaska Ćorušića.

"S velikom sam tugom primio vest o iznenadnoj smrti Ante Ćorušića, uglednog doktora i profesora, dugogodišnjeg upravnika KBC-a Rebro, koji je dao velik doprinos hrvatskom zdravstvenom sistemu. Porodici Ante Ćorušića i svim njegovim saradnicima izražavam duboko saučešće", poručio je premijer Plenković.

Povom smrti poznato doktora, oglasio se i predsednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.

"U HDZ-u, čiji je član bio od samog početka, posebno će nam nedostajati važan doprinos dragog kolege Ćorušića. Uvek ćemo pamtiti kako se u presudnim danima hrvatske borbe za slobodu i samostalnost stavio na raspolaganje kao doktor dobrovoljac na ratištima širom Domovine, na čemu mu ostajemo trajno zahvalni", navodi Jandroković.

(Kurir.rs/24sata.hr/Prenela: S. M.)