Brojni doktori, direktori, osobe iz javnog i političkog života, stigli su na Mirogoj kako bi na poslednji počinak ispratili direktora KBC-a Zagreb, prof. dr sc. Antu Ćorušića, koji je poginuo u ponedeljak prilikom pada s osam metara visine u krugu bolnice.

Na poslednji ispraćaj stigli su, među ostalima, poznati doktori Stjepko Pleština, Maja Grba Buljević, Irena Hrstić, Jasna Brezak, Davor Mijatović.

profimedia-0218654070.jpg
STR / AFP / Profimedia 

Došli su i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, ministar obrazovanja Radovan Fuhs, selektor fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić, potpredsednik Sabora Željko Reiner, bivši šef Sabora Luka Bebić, Vladimir Šeks, bivši ministar finansija Zdravko Marić, bivši ministri zdravlja Darko Milinović i Milan Kujundžić kao i Ljubo Ćesić Rojs, Davor Bernardić, Krešimir Ćosić, Nikša Vukas.

Ispraćaj je počeo u 14:15 sati, a na ispraćaj su došli brojni ljudi poznati javnosti. Mnogi od njih su Ćorušićeve kolege iz HDZ-a.

Na ispraćaju su, među ostalima, premijer i predsednik HDZ-a Andrej Plenković, ministri Vili Beroš, Branko Bačić i Ivan Anušić, bivši rektor Damir Boras, Mate Granić.

Došli su i HDZ-ovi bivši ministri Tomislav Ćorić i Josip Aladrović, šefica Infektivne koja je bila na listi HDZ-a Alemka Markotić, HDZ-ova šefica Hitne (takođe poznata iz perioda korone) Maja Grba Bujević, Dubravko Šimenc, Pavle Kalinić, biskup Košić.

Pogreb će se održati sutra na mesnom groblju u Lovreću u 16 sati. Nakon pogreba će se u župnoj crkvi u Lovreću održati misa zadušnica.

Ante Ćorušić direktor KBC-a Rebro preminuo je nakon pada sa požarnih stepenica bolnice u ponedeljak. Na umrlici Anti Ćorušiću pisalo je "hrvatski branitelj".

(Kurir.rs/Jutarnji.hr/Index.hr/Preneo: V.M.)