Policija je završila uviđaj nad detetom koje je zadobilo teške povrede glave u vrtiću u Slavonskom Brodu, nakon što je majka prijavila da je videla svoje dete sa podlivima i modricama po glavi kada je došla da ga pokupi iz navedene ustanove. 

Prijavu su uputili nadležnom Opštinskom državnom tužilaštvu, Zavodu za socijalni rad i Prosvetnoj inspekciji. Prema prvim informacijama, sve do sada ukazuje da je jedno dete povredilo drugo, a vaspitači to nisu na vreme primetili. Direktorka vrtića danas se nije javljala na pozive "RTL"-a, a predsednik opštine Duspar nema daljih komentara. Majka bebe Zrinka K. M., koja je juče za RTL govorila o slučaju, najavila je da će preduzeti odgovarajuće pravne korake.

Podsetimo, kada je Zrinka K. M. došla po svoju petnaestomesečnu ćerku u vrtić, dočekala ju je velika povreda na desnoj strani glave deteta sa modricama, podlivima i ogrebotinama. Devojčica je imala i krvavu ogrebotinu ispod desnog oka, a učiteljica nije dala objašnjenje.

- Kada mi je predala dete primetila sam veliku povredu na glavi. Na pitanje šta je to, rekla mi je da ne zna šta je i da se javim vaspitačici iz prve smene. Povrede su bile teške - kaže Zrinka K. M., majka povređene devojčice, koja je sa detetom odjurila u Hitnu pomoć.

ss.jpg
Facebook 

dd.jpg
Facebook 

"Izgledalo je strašno!"

- Izgledalo je strašno. kao da je imala krvarenje i potres mozga. Pregledao ju je neurohirurg, dobili smo uputstva da pratimo da nema slučajno unutrašnjeg krvarenja, ponovo je pregledana, tako da je beba dobro - dodaje majka.

Sve se dogodilo pre dve nedelje u jednom vrtiću u Slavonskom Brodu. Direktorka vrtića Z. B. izražava žaljenje i osuđuje postupke vaspitača.

- Vaspitači su dobili težu povredu radnog odnosa sa mogućnošću prestanka radnog odnosa. Ono što sam odmah primetila na terenu i što smo odmah videli jeste nepostupanje po protokolu o bezbednosti. Zbog toga nisu obavestili roditelje, niti zdravstvenog radnika - kaže direktorka.

Tek nakon reakcije majke, o događaju je obavešteno resorno ministarstvo koje je zatražilo istragu u vrtiću. Devojčica trenutno ne ide tamo zbog traume koju su ona i njeni roditelji pretrpeli, te su usled ovoga zatražili premeštaj. 

Kurir.rs/RTL/Danas.hr/ Prenela: M.S.