MAJKA TROJE DECE OSUĐENA JER JE PREKO FEJSA PRODALA CVETNI ARANŽMAN ZA 50 EVRA Priznala krivicu, pa povikala "Pogledajte mi platu"

Shutterstock

Katica (50) proglašena je krivom i osuđena jer je na Fejsbuku prodala cvetni aranžman za 50 evra.

Prema presudi koja je doneta ove nedelje, sve se dogodilo krajem prošle godine, a ženu su teretili da je u kući u Zagrebu “kao fizička osoba obavljala jelatnost trgovine na malo preko pošte ili interneta, a da istu nije registrovala kod nadležnog tela”.

Ona je na Fejsbuku na prodaju nudila različite cvetne aranžman i “naručeni proizvod lično uručila kupcu na dogovorenoj adresi, uz plaćanje gotovinom, te konkretno prodala jedan komad cvetnog aranžmana za groblje po ceni od 50 evra, čime je ostvarila imovinsku korist u tom iznosu”.

Katica, inače majka troje dece s mesečnom platom od 670 evra, priznala je sve što joj se stavlja na teret. Kaže kako je time htela da “popravi kućni budžet”.

“Iskreno mi je žao zbog svega i molim sud da bude blag kod kazne jer ja dosad nikad nisam prekršajno kažnjavana”, rekla je će Katica.

Sudija ju je osudila na novčanu kaznu od 150 evra te se od nje “oduzima imovinska korist u iznosu od 50 evra, a koja će se uplatiti u korist državnog budžeta Republike Hrvatske”.

Kurir.rs/Danica.hr

Bonus video:

This browser does not support the video element.

GDE ĆE ZAVRŠITI VIŠAK NOVCA KOJI UPLATITE ZA POREZ? Stručnjaci odgonetnuli: Možete zahtevati povraćaj sredstava!   Kurir televizija