HAOS U MAKEDONSKOM ZATVORU Metalne šipke, noževi, šrafcigeri pronađeni posle tuče u amblanti
Foto: Robert ATANASOVSKI / AFP / Profimedia

HAOS U MAKEDONSKOM ZATVORU Metalne šipke, noževi, šrafcigeri pronađeni posle tuče u amblanti

Severna Makedonija -

U ambulanti zatvora "Idrizovo" pronađeno je 37 metalnih šipki, 15 noževa, 21 drvena drška, četiri šrafcigera u pretresu posle masovne tuče, saopštilo je danas ministarstvo pravde Severne Makedonije.

Kako se navodi, u tom pretresu ambaulante najvećeg makedonskog zatvora pronađena su i tri kabla, 12 šrafova, plastični špric sa dve igle, makaze, komadići razvijenog stakla i tri punjača za mobilne teleone.

Zatvor u Idrizovu kod Skoplja je, nakon jučerašnjeg incidenta u zatvorenom odeljenju ambulantne u kome su povređeni pripadnici zatvorske policije i jedan zatvorenik, danas posetio novi ministar pravde Severne Makedonije Igor Filkov.

Tokom razgovora sa direktorom zatvora Zoranom Jovanovskim, ministar je upoznat sa događajem, kao i sa problemima sa kojima se ustanova suočava, prenaseljenošću, nedostatkom adekvatnih prostornih uslova za smeštaj, nedostatkom medicinskog osoblja zaduženog za resocijalizaciju.

"Tokom fizičkog obračuna (u ambulanti) pričinjena je veća materijalna šteta. U narednom periodu potrebno je doneti konkretne mere za poboljšanje uslova i uslova u zatvorima", piše u saopštenju, uz ocenu da je situacija u zatvorima alarmantna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track