Premijer Severne Makedonije Hristijan Mickoski se juče u Skoplju drugi put za mesec dana, sastao s bliskim saradnikom nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa, Ričardom Grenelom, bivšim američkim zvaničnikom.

Vlada je saopštila da je Mickoski s Grenelom, bivšim direktorom Nacionalne obaveštajne službe SAD, "analizirao mogućnosti za korišćenje potencijala za buduća zajednička ulaganja u projekte značajne za region".

Među njima je "mogućnost američkog učešća" u izgradnji hidroelektrane "Čebren" u Severnoj Makedoniji što "ima strateški značaj za energetsku nezavisnost", piše u saopštenju sa sastanka.

Na sastanku na kojem je bio i ministar spoljniih poslova Severne Makedonije Timčo Mucunski‚ razgovarali su i o Zapadnom Balkanu i jačanju odnosa SAD i Severne Makedonije.

Mickoski se prethodno sa Genelom sastao 8. jula na večeri u Vašingtonu, gde je bio povodom Samita NATO. Premijer Severne Makedonije je taj susret tada ocenio "kao plodan i prijateljski", navodeći da su teme bile privreda, energetika i vladavina prava.

Bonus video:

Kurir MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SEVERNE MAKEDONIJE PRED TEŠKIM OPTUŽBAMA Talevska UŽIVO IZ SKOPLJA: Da li su ZATAŠKALI ubistvo?