OGLASIO SE MICKOSKI O BEKSTVU PRIPADNIKA "OVK" IZ SKOPLJA: Ramadanija tražila Srbija, a onda je - nestao!
Foto: Screenshot

OGLASIO SE MICKOSKI O BEKSTVU PRIPADNIKA "OVK" IZ SKOPLJA: Ramadanija tražila Srbija, a onda je - nestao!

Severna Makedonija -

Premijer Severne Makedonije Hristijan Mickoski nazvao je "notornom laži" tvrdnje opoziconog SDSM da je bivši pripadnik OVK Bljerim Ramadani iz ekstradicionog pritvora u Skoplju pobegao uz pomoć pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Ohrabrujem javno tužilaštvo da odmah danas uđe (u Ministarstvo unutrašnjih poslova) i utvrdi činjenično stanje. Ja vam tvrdim da je to što je izneo poslanik SDSM, notorna laž", rekao je Mickoski novinarima i dodao da poziva rukovodstvo MUP-a da podnese tužbu zbog klevete i povrede časti.

Poslanik SDSM Mitko Trajčuleski je ranije saopštio da ta stranka ima dokaze da je Ramadani dva putu bez kontrole išao iz Severne Makedonije na Kosovo i Metohiju dok je trebalo da bude u ekstradicionom pritvoru u Skoplju.

Naveo je da je Ramadani prvi put iz Severne Makedonije otišao na Kosovo i Metohiju 10. avgusta sa Naimom Ramukom, šefom severne granice sa Kosovom i da ga je 14. avgusta kada je pobegao iz zemlje, po Ramukinom naređenju prevezao službenik opštine Čair.

Po tvrdnjama Trajčuleskog, Ramadani je u oba slučaja preko granice išao na prelazu Blace i to bez ikakve kontrole, trakom za teretni saoobraćaj.

"Ima li većeg dokaza da se radi o akciji MUP-a sa koalicionim partnerima (vladajuće) VMRO-DPMNE da se Ramadani pusti na slobodu?", pitao je Trajčuleski.

Poslanik Opziocioniog SDSM je rekao da je informacije o bekstvu bivšeg propadnika OVK, koji je bio uhapšen po poternici Srbije preko Interpola, dobila od jednog uzbunjivača i da traži od javnog tužilaštva da to odmah istraži.

"Istovremeno, traži se neopoziva ostavka Toškovskog i svih osoba za koje imamo informacije da su umešane u organizaciju Ramadanijevog bekstva", rekao je poslanik SDSM Mitko Trajčuleski.

Bljerim Ramadani koji je 17. jula uhapšen na graničnom prelazi Jažince po međunarodno poternice Srbije preko Interpola, pobegao je 14. avgusta pošto mu je troje sudija krivičnog veća suda u Skoplju odredilo povratak u zatvorski pritvor od 30 dana zbog opasnosti od bekstva.

Posle hapšenja Ramadani je prebačen u zatvor u Skoplju, a na zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal tada mu je određen ekstradicioni pritvor od 30 dana.

Skopski krivični sud je 1. avgusta preinačio Ramadaniju meru zatvorskog pritvora u kućni pritvor i on je, po toj odluci, upućen na adresu kod rodbine u Skoplju, gde je trebalo da sačeka odluku Vrhovnog suda o zahtevu Srbije za njegovo izručenje.

Kurir.rs/Beta/Preneo: D. P.

Bonus video:

01:50

KAD OVK UTIČE NA SVEDOKE, TO JE OBIČNO FIZIČKA ELIMINACIJA Advokat Karličić otkrio na šta se odnose nove odluke Haškog tribunala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track