Ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Antonio Tajani posetiće danas Crnu Goru i Severnu Makedoniju, najavila je Ambasada Italije u Skoplju.

Tajani će se u Skoplju i Podgorici sastati s rukovodstvima dveju država i "potvrditi stalnu posvećenosti Italije razvoju, stabilnosti i evropskoj integraciji regiona Zapadnog Balkana", piše u saopštenju.

"Zapadni Balkan je prioritet naše spoljne politike kojem stalno posvećujemo pažnju bilteralno, kao i na multilaterlnom planu kao predsedavajuća grupe 'Prijatelji Zapadnog Balkana', sa kojom ću se ponovo sresti u Njujorku za nekoliko dana", rekao je italijanski ministar i vicepremijer.

Na Fejsbuk stranici Ambadsade Italije u Skoplju je najavljeno da će se Tajani u Severnoj Makedoniji sastati s predsednicom Republike Gordanom Siljanovskom-Davkovom, predsednikom Sobranja Afrimom Gašijem, premijerom Hristijanom Mickoskim i s ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Timčom Mucunskim.

Bonus video:

Kurir MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SEVERNE MAKEDONIJE PRED TEŠKIM OPTUŽBAMA Talevska UŽIVO IZ SKOPLJA: Da li su ZATAŠKALI ubistvo?