Zatvorenik je danas u Skoplju uspeo da pobege!

Osuđenik iz zatvora "Skoplje" u naselju Šutka pobegao je dok su ga iz suda vraćali u zatvor. To se dogodilo danas popodne nakon što su ga policajci, koji su ga čuvali, izveli iz kombija i prišli crnoj zatvorskoj kapiji, saznaje "Skoplje1". Prema nezvaničnim saznanjima, osuđeni se kretao ispred trojice policajaca koji su ga čuvali, ali je uspeo da im pobegne.

"Informacija o bekstvu je tačna. Preduzimaju se sve mere i aktivnosti da se slučaj rasvetli. Lice je pobeglo u pratnji iz suda ka poluotvorenom delu zatvora", kaže za „Skoplje1“ direktor zatvora Boban Utkovski.

Reč je o osuđeniku koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora od pet godina, ali se protiv njega vode postupci za još pet krivičnih dela.

Vraćajući se iz suda, išao je ispred policajaca, ali je u deliću sekunde skrenuo desno i krenuo da beži prema zatvorskoj ogradi. Sva trojica policajaca koja su ga čuvala krenula su u poteru, ali nisu uspeli da ga stignu. Jedan od policajaca je pucao u vazduh da ga uplaši, ali osuđenik se nije pokolebao.

Kurir.rs/Skopje 1