Umesto da ujutro odlažete iritantnu zvonjavu alarma kako biste još malo odspavali, vodite ljubav. Naravno, ako imate s kim

Da imate osmeh na licu ceo dan!
Ako vodite ljubav samo uveče, to je otprilike isto kao da imate odnose samo u krevetu, što, priznaćete, ume da bude poprilično dosadno. Ako seksom započnete dan, nećete samo razbiti rutinu već ćete od toga imati višestruke koristi.

Sjajan način da započnete dan

Ako verujete u izreku da se po jutru dan poznaje, onda jutarnji orgazam obećava savršen ostatak dana. Dokazano je da se ljudi nakon jutarnjeg seksa čitav dan osećaju bolje, a takođe u telu imaju povišen nivo oksitocina, hormona koji podstiče osećaj ljubavi i povezanosti s partnerom.

Muškarci su izdržljiviji ujutro

Nivo testosterona je kod muškarca najviši u jutarnjim satima, što znači da će tada biti poprilično izdržljiv jer je odmoran.
Dakle, ako ste se dosad žalili da prekratko vodite ljubav, seks nakon buđenja je prava stvar za vas!

Neka tuširanje bude uživanje

Ionako se verovatno oboje tuširate ujutro pa bi ponekad mogli to da učinite u paru i prepustite se jednom seksu na brzaka. Najbolje poza je ona kad je muškarac iza žene.

Neće vas gristi savest što ste sinoć preskočili seks

Koliko ste puta pre spavanja odbili partnera pravdajući se da vas boli glava? Budimo realni, u dugogodišnjim vezama i braku veoma je lako upasti u rutinu. Zbog silnih obaveza i umora seks postaje sve ređi, a uveče jedva čekate da utonete u san. Seksualni život pati, a parovi postaju sve nezadovoljniji. Za ovakve slučajeve jutarnji seks je pravo rešenje.

Zornjak je dobar i za zdravlje

Istraživanja su pokazala da jutarnji seks može da poboljša imunitet. A kad stignu hladniji dani, više pažnje treba posvetiti imunitetu kako bi se što bezbolnije prošlo kroz sezonu gripa i prehlada.
Foto: Shutterstock