Post je zatražila od holandske poreske službe da radnicama Freje odobri penzione povlastice koje su date fudbalerima, a koje podrazumevaju kraći radni vek

AMSTERDAM - Holandske prostitutke traže iste penzione povlastice kao i profesionalni fudbaleri jer kao i oni u mladosti obavljaju "težak fizički rad", izjavila je njihova advokatkinja.

"I fudbaleri i prostitutke rade težak fizički posao koji ne mogu da obavljaju ceo život", kazala je Vil Post, pravna zastupnica kompanije Freja koja planira da preuzme biznis prostitucije u Utrehtu, u centralnoj Holandiji.

"Muškarci više vole mlade žene. Uvek nastupi doba kada za prostitutke više nema posla", objasnila je ona, prenosi AFP.

Post je zatražila od holandske poreske službe da radnicama Freje odobri penzione povlastice koje su date fudbalerima, a koje podrazumevaju kraći radni vek. Prostitucija i podvođenje su legalne aktivnosti u Holandiji od 2000, pod uslovom da se ne obavljaju pod prisilom.

Prostitutke koje rade za firme poput Freje primaju platu, sklapaju ugovor o radu, mogu da primaju nadoknadu za nezaposlene u slučaju da izgube posao i imaju pravo da državnu penziju.