Uživajte, dobra stvar je to što za praznike ne morate da se prilagođavate i partnerovim obavezama i željama

U sezoni praznika svi se viđamo sa porodicom i rodbinom, a kad ste sami susreti sa porodicomumeju da budu naporni. Mnogi dolaze ne porodična okupljanja u paru, ali šta da radite ako dolazitesami, odnosno ako niste u vezi i nemate partnera?

1. Donesite odluke sami
Ko kaže da morate da idete kod svakog rođaka tokom praznika? Da li će se vaši roditelji smrtno uvrediti ako ne odete kod njih? Mnogi ljudi misle da moraju da ispune svačija očekivanja tokom praznika, ali, u stvari, trebalo bi da se usredsredite samo na ono što želite. Uradite šta hoćete, jer ćete se lepše osećati ako se oslobodite tereta da nešto morate da uradite.

2. Ispiranje zanimljive aktivnosti
Naravno, ne bi trebalo da izbegavate porodicu samo zato što ste sami i samo zato što će se nekevaše rođake i rođaci pojaviti u društvu svojih partnera. Ako već odlučite da se pojavite na okupljanju, isplanirajte i neke aktivosti za sebe – idite na jogu, zakažite manikir i pedikir, idite u spa centar ili uradite nešto drugo što znate da će vam prijati.

3. Odrastite
Kada se vratite kući, veoma je lako da opet počnete da se ponašate kao tinejdžer, bez obzira na to koliko godina imate. A kada se ponašate kao tinejdžer, postoji opasnost i da razmišljate kao da ste tinejdžer - da zaključite da je „vaš život ništavan“ i slično. Zbog toga se ponašajte shodno svojim godinama. Pomozite roditeljima u kući da sve pripreme ili ih izvedite jedno veće u restoran kako bi se opustili. Preuzmite kontrolu.

4. Spreman scenario
Koliko god pokušavali da izbegnete tu temu, neko od rođaka će vas sigurno upitati imate li dečka. Odgovori tipa "svi dobri su zauzeti" ili "svi s kojima sam bila su idioti" mogu biti pogrešno shvaćeni i mogu da izazovu nova pitanja koja još dublje zadiru u vašu intimu. Kako biste izbegli "terapije" razgovorom koje vam širokogrudo nude rođaci, promenite svoj scenario i recite da "uživate u izlascima i da još uvek ne planirate da se vezujete“. Ako im pokažete da vam nije važno što ste sami, onda to neće biti važno ni vašim rođacima.

5. Uživajte u svojoj samoći
Sigurno nećete dugo biti sami. Shvatite da je to samo privremeno i iskoristite to vreme samo za sebe. Dobra stvar je to što za praznike ne morate da se prilagođavate i partnerovim obavezama i željama. Samo se osvrnite oko sebe i pogledajte sve te parove. Skoro svako od njih bi voleo da se menja sa vama bar na kratko i neko vreme opet uživa u samoći.