Kada partneru kažete da je seksi kada odmah popravi neki kvar u kući, umiri dete dok ima temperaturu ili neplanirano ode u kupovinu, to će ga odmah uzbuditi

Nakon prve zaljubljenosti i leptirića u stomaku, veza često zapadne u rutinu pa voljenoj osobi zaboravljamo da kažemo neke osnovne stvari. Evo i koje...

1. Baš si seksi kad…
Kada partneru kažete da je seksi kada odmah popravi neki kvar u kući, umiri dete dok ima temperaturu ili neplanirano ode u kupovinu, to će ga odmah uzbuditi.

"Ovakve rečenice imaju posebnu vrednost jer se njima ne trudite da zavodite, bude slatki ili neodoljivi, već hvalite njegove sposobnosti", objašnjava kolumnista Lejt Njuman i dodaje kako je iskrenost uvek seksi u ljubavnim vezama i ne možete pogrešiti ako se tako osećate u trenutku i imate potrebu da ga pohvalite.

2. Mirišeš isto kao kada smo se upoznali
Mnoge studije pokazale su da je miris itekako povezan s našim osećanjima prema drugima. Psiholog Džes Bering sa Univerziteta Belfast objavio je studiju na tu temu i zaključuje da i zbog mirisa određene osobe osećamo više ili manje za nju. Podsetite voljenu osobu da i nakon toliko godina miriše kao prvi dan i ulepšaćete joj dan.

3. Volim te iako…
U trenucima kada se osećate umorno jer žurite na posao, jedva čekate da deca zaspu ili imate neku treću obavezu, recite partneru da ga volite iako sada nemate vremena za njega. To su ključni trenuci u kojima se ponekad oba partnera osećaju nepovezano i s vremenom mogu izazvati frustracije. Lako ćete ih sprečiti ako se setite ovakvih rečenica.

4. Hvala
Činjenica je da smo s vremenom mnogo pristojniji s drugim ljudima poput prijatelja ili kolega na poslu nego što smo sa svojim partnerom. Odnos jednostavno uzimamo zdravo za gotovo i zaboravljamo da kažemo hvala.

5. Ovo radiš kao tvoji mama i tata
Ako ovakvu rečenicu kažete u pozitivnom smislu, partner će doživeti dvostruku radost jer ste pohvalili njega i roditelje. Dakle, ako se radi o strpljivosti koju je preuzeo od majke ili spretnosti u popravkama kakve ima njegov otac, ne možete da pogrešite s ovakvim pohvalama.