Mladić iz Irske pet nedelja je trpeo neprekidnu erekciju nakon povrede na biciklu, pre nego što je skupio hrabrost i javio se doktorima u bolnicu Talgat u Dablinu

Povreda prepona tokom vožnje na brdskom biciklu mladog Irca (22) je postavila u veoma neprijatnu situaciju, s erekcijom koja je trajala čak pet nedelja.

Mladić iz Irske (22), pet nedelja je trpeo neprekidnu erekciju nakon povrede na biciklu, pre nego što je skupio hrabrost i javio se doktorima u bolnicu Talgat u Dablinu.

Neimenovani mladić povredio je perineum, odnosno zadobio udarac u tom predelu koji deli njegove genitalije od zadnjice.

Povredu je zaradio jer je navedenim delom tela udario u prečku svog bicikla pa mu je taj deo otekao i pretvorio se u veliku modricu. Sve je to rezultiralo i neželjenom dugoročnom erekcijom.

Doktori su pokušali da smire njegovo stanje kompresijom i posebnim oblogama, ali to nije pomoglo. Mladić je napokon mogao da odahne nakon što radiolog uradio zahvat "angiografije penisa i selektivnu srterijsku embolizaciju".

Prevedeno na jezik laika, radiolog je blokirao arteriju koja pumpa krv u polni organ na neintruzivan način. Stanje koje je proživljavao u medicinskoj terminologiji naziva se prijapizam i objavljeno je u časopisu "Irish Medical Journal".

"Nakon mesec dana prijapizam se nije vratio i pacijent je rekao kako ima normalnu erekciju i polni odnos", piše navedeni časopis.