Najveću seksualnu želju osećamo oko pola pet poslepodne subotom, ali stvar se najčešće realizuje nekoliko sati kasnije

Ako ste mislili da su subotnje večeri rezervisane za kokice i dobar film ili izlazak, prevarili ste se. Većina ljudi je tada raspoložena za neku drugu vrstu akcije.

Novo istraživanje je pokazalo da najviše upražnjavamo seks u subotu i to oko 19:37 sati. Anketu je sprovela stranica "Lovehoney.com" koja se bavi seksualnim zadovoljstvom, a rezultati su pokazali da je subota omiljeni dan za seks jer ju je odabralo 44 posto parova.Sledi nedelja (24 posto) i petak (22 posto).

Ali rezultati su, takođe, pokazali da je za to zaslužan i komfor, a ne seksualna želja. Čak se pokazalo da postoji nesrazmer između vremena u kome smo najviše uzbuđeni i trenutka u kome zapravo imamo vremena za seks.

Najveću seksualnu želju osećamo oko pola pet poslepodne subotom, ali stvar se najčešće realizuje nekoliko sati kasnije. Četvrtina ispitanih najsnažnije uzbuđenje oseća ujutro, ali samo 10 posto ih tada vodi ljubav, uglavnom zbog žurbe i spremanja za posao.

Anketa je, takođe, pokazala da je mali broj parova spontan kad je u pitanju seks, što objašnjava "vremensku rupu" između osećaja uzbuđenosti i kretanja u akciju. Gotovo polovina parova je priznala da imaju toliko poslovnih obaveza i da kada planiraju te obaveze isto moraju planirati seks.