Pored vibratora, veoma često se kupuje i izazovno erotsko rublje, a odmah iza njega su kostimi medicinske sestre, francuske sobarice ili policajke

I Bosanci i Hercegovci vole da kupuju, ali i praktikuju seks igračke. Vibratori svih boja i veličina, lisice, bičevi, tematski kostimi, samo su neki od najprodavanijih proizvoda u seks šopovima u Bosni i Hercegovini.

Uprkos liberalnijem shvatanju o mnogim stvarima u odnosu na proteklu deceniju, seks je u BiH još uvek tabu tema.

Muškarci između sebe pričaju svoje priče, koje se često okarakterišu kao "lovačke", ali o detaljima, uglavnom ne. Što se tiče žena, one sa svojim prijateljicama o doživljajima u krevetu pričaju rijetko i sa malo više detalja.

Upravo zbog takve pomalo stidljive svesti, većina ljudi pretežno izbegava seks šopove i nerado govore o njima.

Međutim, za one malo maštovitije, znatiželjnije, kupovina nije ništa sramotno, čak naprotiv, jako poželjno.U BiH postoji dosta dobra prodaja seks-igračaka, a posljednjih godina to je postala najnormalnija stvar.

Dosadašnje iskustvo pokazalo je da su vibratori definitivno najprodavaniji. Kada se bira poklon za Dan zaljubljenih, Novu godinu, rođendan ili devojačko veče jedan od najčešćih poklona je upravo vibrator. Čak i oni koji nisu redovne mušterije, povodom praznika ljubavi zadovolje znatiželju i zavire u prodavnice erotskih pomagala i igračaka. Bitna im je boja i veličina, kao i mogućnosti pulsiranja.

Pored vibratora, veoma često se kupuje i izazovno erotsko rublje, a odmah iza njega su tematski kostimi.

Najpopularniji je onaj medicinske sestre, francuske sobarice ili policajke. Često se kupuju i različiti kostimi i lubrikanti, odnosno razni afrodizijaci i svi oni proizvodi koji parovi mogu zajedno koristiti.

Za silikonskim lutkama s dodatcima, kao i za lisicama, bičevima, povezima za noge i ruke, te različitim maskama sve više raste potražnja.