Zaboravite pravilo o tome da je kritičan period za parove sedam godina veze - po najnovijim istraživanjima, veza se najčešće raspadne nakon dve godine i devet meseci

Šta mislite: da li su pod uticajem društvenih mreža veze kraće ili duže? Uticaj društvenih mreža je veliki, a pročitajte kako menjaju vašu vezu.

Zaboravite pravilo o tome da je kritičan period za parove sedam godina veze - po najnovijim istraživanjima, veza se najčešće raspadne nakon dve godine i devet meseci.

Glavni krivac za to su društvene mreže. Prema rezultatima studije britanskog portala "VoucherCodesPro.co.uk", u kojoj je učestvovalo 1.953 ljudi, jedna od prepreka modernog doba je ta što partneri sve više vremena provode na internetu, a sve manje u razgovoru i zabavi.

Čak petina parova upustila se prerano u vezu, misleći da je dovoljan bio utisak koji su stekli sa Fejsbuka i Tvitera svoje bolje polovine. Skoro polovina ispitanih parova priznala je da su društvene mreže zapravo negativno uticale na njihovu vezu, a u više od 33 odsto slučajeva društvene mreže su dovele do raskida veze.

Uprkos ovim rezultatima, bivši partneri pronalaze novu ljubav, pogađate - baš na Tviteru i Fejsbuku. "Iako je sedma godina do sada bila presudna za vezu i parovi su se najviše mučili na romantičnom planu, moderni način života je to promenio. Za to je kriva dominacija društvenih mreža", objasnio je portparol portala Džordž Čarls.