Ovako stoje stvari: Lavovi će pokušati da sakriju apstinenciju, a najviše pate Rakovi i Ribe. Jarac sušan period podnosi bez problema

Seksualna apstinencija događa se svakome, obično ako smo sami, ali i kad smo u braku ili u vezi.
Tad shvatamo koliko nam je seks potreban i koliko smo od njega zavisni. Neko može dugo da apstinira bez posledica po psihičko zdravlje, a neki poprilično promene ponašanje i počnu da pate ako ne ispune svoje seksualne potrebe.

Ovnovi postaju nervozni
Strastveni i nezasiti Ovan veliki je zavisnik od seksa. Iz svake njegove pore zrači seksualnost, koju teško kontroliše. On ne podnosi ni kraća razdoblja apstinencije jer postaje svadljiv i živčan. Pokušavaće da se uteši erotskim časopisima i pornićima, ali mu oni još više raspaljuju požudu. A kad izgubi samokontrolu, postaje pravi napasnik i njegov nastup tad nije nimalo taktičan, a kamoli romantičan jer će bez ikakvog uvoda potencijalnoj partnerki odmah dati do znanja da ga s njom zanima isključivo fizički kontakt.

Bikovi se dobro kontrolišu
Uvek realni Bik pritajeni je pohotljivac. Kulminacija njegove strasti u seksu uvek dolazi postepenim zagrevanjem emocija, nikako odjednom. Ipak, duga razdoblja bez partnera dovode ga do očajanja iako će se truditi da ničim ne pokaže koliko je isfrustriran. Seksa gladan Bik utehu nalazi u povećanom unosu hrane, koja mu ublažava osećaj praznine. Naravno, vrlo brzo će se baciti u osvajanje suprotnog pola, ali uprkos velikoj želji da utoli seksualnu glad, partnerki to neće pokazati, nego će je osvajati strpljivo, a provalu strasti imaće tek kad je odvede u krevet.

Blizanci panično traže žrtvu
Radoznali Blizanci vole da menjaju partnere čim osete zasićenost u vezi. Kad apstiniraju, dezorijentisani su, pa se teško usredsređuju na svakodnevne obaveze. Postaju skoro dosadni prema suprotnom polu u nameri da neku žrtvu povale na brzaka. Nemaju živaca za duga osvajanja, pa se služe različitim trikovima ne bi li ostvarili naum. Kako su i dobri glumci, vrlo su uverljivi kad partnerku nagovaraju na seks, obećavajući joj trajan odnos i veliku ljubav. Nakon seksa nestaju u potrazi za novim izvorom strasti.

Rakovi mogu dugo da čekaju
Romantični Rakovi vrlo su erotična bića, ali nemaju jaku potrebu za seksom. Radije će samovati nego se upustiti u vezu s bilo kim samo da bi zadovoljili potrebe. Oni često dugo čekaju osobu za pravu vezu, pa mogu i da apstiniraju. Kod njih osećanja igraju važnu ulogu i ako ih nema, radije će biti sami. Dug sušni period za rezultat može imati razočaranje, depresiju i povlačenje u sebe, a najgore što mu se može desiti je da izgubi interes za seks i da počne da se uživljava u ulogu usamljenika i nesrećnika.

Lavovi skrivaju apstinenciju
Pohotnom Lavu seks se vrzma po glavi 24 sata. Iako istinski uživa u vođenju ljubavi, seks mu treba kao dokaz sopstvene vrednosti. Obožava da se hvali trofejima i da se pojavljuje sa što više partnerki. Zato period seksualne neaktivnosti skriva „kao zmija noge“ jer u očima drugih želi da zadrži sliku velikog ljubavnika. Teško podnosi apstinenciju jer je tad nervozan i sklon verbalnim sukobima. Pažnju suprotnog pola privlači hvaleći se kako je vrstan ljubavnik i obećavajući nezaboravne intimne trenutke.

Device bez seksa su nezgodne
Nezasita Devica često vrlo hladnog i odmerenog držanja ume da ostavi utisak osobe kojoj baš i nije stalo do seksa. Ipak, reč je o osobi željnoj nežnosti i maženja, kojoj apstinencija veoma teško pada. Bez seksa ona postaje vrlo neprijatna za okolinu, što se vidi po njenoj nervozi, izlivima besa i džangrizavosti. Manjak seksualne aktivnosti često kompenzuje pojačanim radom. Ako je u braku u kom ne dobija dovoljno seksa, vrlo brzo će se ohladiti i odlučiti na dvostruki život s ljubavnikom. Seks im je važniji od emotivne bliskosti, i ako ga nema dovoljno, može se trajno ohladiti.

Vage teško podnose samoću
Romantičnii i zaljubljivi pripadnici ovog znaka nisu zavisnici od seksa, nego od ljubavi, samo što ta dva pojma redovno brkaju. Ako njihovi pokušaji da nekoga zavedu odmah ne urode plodom, odmah prelaze na drugu žrtvu. Kako nisu skloni pasivnosti i mirenju s trenutnim životnim prilikama, Vage ne mogu dugo da podnesu samoću i seksualnu neaktivnost. Ponekad u tome čak i preteruju, pa postaju promiskuitetni. U duši su večni zavodnici, pa čestim šaranjem hrane ego željni potvrde da vrede.

Škorpije postaju nametljive
Nezasita Škorpija pati od sindroma prenaglašenog seksa. Strastvena priroda ovog znaka mora da se zadovolji, i to što češće i što više. U protivnom, može da izgubi samokontrolu i da postane toliko opsednuta seksom da u kontaktima s suprotnim polom postaje veoma nasilna i nametljiva. Ako je previše napaljena, Škorpija će potencijalnoj partnerki prići direktno, ne odustajući sve dok se druga strana ne preda. Ugrožene Škorpije, koji se ne mogu kontrolisati, apstinenciju rešavaju družeći se s „prijateljicama noći“.

Strelci energiju izbacuju sportom
Temperamentni Strelac voli seks na sve načine. Rado će ući u seksualnu avanturu i uživati u telu partnerke samo jednu noć, ali taj doživljaj će brzo zaboraviti. On je u svemu svoj, pa apstinenciju dobro podnosi, a nakupljenu seksualnu energiju izbacuje sportom i zabavom. Ne skriva kad nema seksa, čak ume i da se našali na svoj račun, zbog čega će pridobiti simpatije ljudi u okolini. On je spontan u svemu, dobro se kontroliše, što je njegov tajni recept za osvajanje suprotnog pola.

Jarčevi godinama mogu bez seksa
Iako požudan i strastven, Jarac ima vrhunsku samokontrolu iako je nabijen seksualnom energijom koja izvire iz svake njegove pore. Ipak, vrlo je izbirljiv kad je o partnerima reč. Zato je seksualno aktivan onoliko dugo koliko ga partner privlači i zanima. Apstinenciju podnosi bolje od bilo kog drugog znaka. Mesecima, pa i godinama, može bez seksa, a da se to ne primeti po njegovom ponašanju. Samozadovoljavanjem nadoknađuje pravi seks.

Vodolije se teše žurkama
Slobodoumna i originalna, Vodolija nedostatak seksa popunjava zabavljajući se s prijateljima ili nekim hobijem, mirno čekajući trenutak da se upusti u neki spontani odnos ili vezu. Apstinirati može vrlo dugo bez ikakvih promena u ponašanju. Spremna je otvoreno da prizna koliko dugo nije imala seks, smatrajući to najprirodnijom pojavom. Čak i kad dugo samuje, nije nasilna ili nestrpljiva u osvajanju suprotnog pola. Lak plen im nije izazov, prioritet je da bude osvojen onaj ko se želi.

Ribe panično traže srodnu dušu
Romantične i osećajne Ribe ne razlikuju seks od ljubavi i uvek su zaljubljene u onoga s kim imaju seksualni odnos. One nisu seksualni zavisnici u pravom smislu te reči, nego imaju potrebu da stalno budu voljene. Period polne neaktivnosti najčešće provode panično tražeći srodnu dušu, pri čemu ne biraju sredstva da objekat svoje požude što pre dovedu krevet. U osvajanju suprotnog pola, Ribe su nasrtljive, pa i naporne, i ne odustaju tako lako. Zbog svog šarma, vrlo su uspešni osvajači.