Dobro otvorite oči: Intuicija obično prva ukaže da se nešto dešava, ali možete li se osloniti samo na nju?

Danijel Gomez je privatni detektiv koji je napisao knjigu u kojoj parovima savetuje kako da izađu na kraj s partnerima koji varaju. On kaže da postoji nekoliko uobičajenih znakova prevare i da se oni razlikuju kod muškaraca i kod žena.

Znakovi upozorenja da on vara

Muškarci su pravi majstori u zataškavanju prevare, a neki od znakova da nisu verni su sledeći:
1. Smanjen seksualni nagon. Kad se muškarac seksualno zainteresuje za drugu osobu, njegova želja za suprugom ili partnerkom uglavnom se smanji.
2. Više pazi na svoj izgled. Muškarac koji želi da impresionira novu ljubav provodiće više vremena u teretani, kupovaće novu garderobu i ulagaće više truda u svoj izgled.
3. Više troši. Ako novac iz kućnog budžeta misteriozno nestaje, prevara bi mogla biti jedan od razloga.
4. Ne ispušta mobilni iz ruke. Ako mu je telefon stalno zaključan, ako ga stalno nosi sa sobom ili skriva od vašeg pogled, te ako ga drži ispod jastuka dok spava, nešto skriva.
5. Promene u automobilu. Ako se kilometraža neobjašnjivo povećala ili ako nalazite čudne stvari u njegovim kolima, nešto nije u redu. Još jedan znak upozorenja je suvozačevo sedište. Ukoliko je pomereno na drugu poziciju, budite sigurni da je tu sedela vaša suparnica.

Znakovi upozorenja da ona vara

Muškarci često ne primećuju znakove jer varaju drugačije od žena. Evo kako žene skrivaju prevaru:
1. Provodi više vremena s prijateljicama. Ako ovo odjednom počne da se dešava, velike su šanse da joj je to izgovor, a da se zapravo viđa s drugim muškarcem.
2. Više vežba. Muškarci se trude da poprave opšti izgled, a žene se, kad varaju, više trude da porade na izgledu tela.
3. Novi profil na Fejsu. Žene mnogo više rade na tome da sakriju dokaze prevare od muškaraca. Umesto da skrivaju ili brišu imejlove, radije će otvoriti novi profil na Fejsbuku, preko kojeg će komunicirati s ljubavnikom.

Ako sumnjate da vas partner vara, Gomez kaže da je pre konfrontacije bolje prikupiti dokaze. Bez njih nećete moći ništa da dokažete, a partner će postati još pažljiviji kad je reč o prevari. Zbog toga će vam biti još teže da pronađete dokaz.