Greške u seksu koje prave žene dovode do zahlađenja odnosa

Za dobar seks potrebna je hemija i angažman oba partner, a žena može da "pokvari" seks pasivnim stavom, ali i drugim stvarima...

Sram i neprijatnost
Briga oko izgleda česta je među ženama svih godina, a naročito je izražena tokom seksa s novim partnerom ili nakon što se malo ugoji. Izbegavanje određenih poza koje će istaći celulit, stomak ili podbradak ne samo da nema smisla, već ubija spontanost u seksu. Muškarcima je, kao i ženama, u seksu najprivlačnije samopouzdanje partnera, a u seksi scenarijima uopšte ne bi trebalo da bude mesta za bilo kakve ozbiljne misli.

Pogrešne pretpostavke
Jedna od čestih ženskih grešaka su društveni stereotipi, poput onih da je muškarac taj koji treba da inicira seks, ili pak verovanje da je muškarac uvek raspoložen za seks. Partnerku koja ne inicira seks muškarci će s vremenom početi da doživljavaju kao manje strastvenu, ali i da preispituju koliko zapravo on nju privlači, što nije temelj dobrog odnosa. Takođe, ako se očekuje od njega da bude seks-mašina, umanjuju se njegovi osećaji, želje i potrebe.

Ćutanje
Muškarci u krevetu žude za tim da zadovolje ženu jednako kao i ona njih, s time da je na njima veći pritisak jer oni statistički lakše dolaze do orgazma. Partnerka koja ne želi da kaže šta joj odgovara, a šta ne, kao i da pokaže samopouzdanje u smislu da traži ono što želi, doživljava se loše. Naravno, ne bi trebalo ni da sve vreme daje uputstva, ali povremeno stenjanje i uzvici mogu čudesno da deluju na partnera.

Ljutnja ako on predloži nešto novo
Seks može da bude vrlo kreativan, raznolik i nepredvidljiv, ali za to je potrebno malo volje i želje za eksperimentisanjem. Žene koje će svaki novi partnerov predlog odbiti polako i sigurno čine njihov seksualni život dosadnim. Pogrešne su pretpostavke žena da on predlaže novotarije jer mu je dosadašnji seks dosadan, a pokazuju nesigurnost u sebe - što opet nije nimalo seksi.

Pasivnost
Insistiranje na jednoj seks-pozi, očekivanje da on bude taj koji je u pokretu dok žena ne treba mnogo toga da “radi” kao i očekivanje od njega da uvek dominira stvoriće utisak nezainteresovane ljubavnice koja u seksu zapravo ne uživa. Seks treba da bude aktivnost u kojoj su svi učesnici ravnopravni i jednako aktivni, a studije pokazuju da je upravo pasivnost ocenjena najgorom karakteristikom u seksu.

(24sata.hr)