Nije mogao da izdrži. Fiksirao je pogledom žene na plaži. Gledao je levo - desno, ali ne kao da strahuje da bude viđen, već je tražio pogledom ženska tela, rekli su svedoci

ZADAR - Vozač autobusa, Dubrovčanin D.B. (54) dovezao je putnički autobus s juga u Zadar. Turiste koje je prevozio ostavio je prema dogovoru u razgledanju grada, a on je odlučio tu pauzu da iskoristi za nesvakidašnju zanimaciju na šetalištu Karma nadomak plaže u Arbanasima.

Bilo je 10 sati ujutru u nedelju. Krcata plaža ljudi u kupaćim kostimima bila mu je iznenadna "inspiracija". Sredovečni vozač je spustio pantalone i veš pa je počeo da se samozadovoljava. Svedoci pričaju da je imao izbezumljen izraz lica.

"Nije mogao da izdrži. Fiksirao je pogledom žene na plaži. Gledao je levo - desno, ali ne kao da strahuje da bude viđen, već je tražio pogledom ženska tela", pričaju svedoci.

Njegov čin "vitlanja" svojim dokazom muškosti, prva je uočila 53-godišnja Zadranka koja je tog trenutka bila u moru. Istrčala je napolje do peškira i uzela mobilni ne bi li obavestila policiju.

Ubrzo je u tom trenutku na telefon 192 bilo upućeno nekoliko poziva s istim apelom: "Halo, policija. Dođite. Čovek se samozadovoljava na plaži".

plaza.jpg
Thinkstock 
Ilustracija Thinkstock

Videvši da mu se loše piše, vozač je navukao pantalone i odjurio po šetaliptu u nepoznato. Zadarska policija se digla na noge. Pronašli su ga totalno zadihanog tačno u podne. Stavili su mu lisice na ruke. Svedoci, čija je moralna osećanja povredio, prepoznali su ga u policijskoj stanici kao glavnog aktera seksualnog incidenta.

Muškarac je zaradio prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira. Bilo mu je to prvi put, barem, da je uhvaćen na (ne)delu.

Turisti koje je trebalo da vozi dalje, ostali su u čudu kad su videli da vozača u autobusu nema. Agencija je morala u vrlo kratkom roku da pronađe zamenu jer je 54-godišnji seksualni performer odveden na "ispovest" na zadarski Prekršajni sud.

Prema zakonu biće novčano kažnjen. Sankcija za samozadovoljavanje u vidu vređanja moralnih osećaja građana je između 200 i 800 kuna (itmeđu 26 i 105 evra). Obzirom na neprijatnost koju je priredio poslodavcu, nije za isključiti da mu novčana kazna neće biti jedina sankcija koju će zaraditi.

plaza.jpg
Reuters 
Rojters

(Jutarnji.hr)