I ne, one nisu "volim te", mada ni to ne može da škodi…

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Cosmopolitan.rs

Američki psiholog Vilijam Džejms izjavio je da je jedan od najčešćih dubokih razloga za raskid veze činjenica da se jedna ili obe osobe u vezi ne osećaju dovoljno cenjeno. Zbog toga su dve reči koje mogu da spase većinu veza, nisu “volim te”, već - “hvala ti.”

Problem, kako navodi Džejms, nije u tome da ljudi nikada ne govorite hvala, jer je sasvim normalno zahvaliti nekome kada uradi nešto lepo.

“Problem je u tome da često ne vidimo da je neko učinio nešto lepo, jer to smatramo uobičajenim.”

„Hvala ti“ se ne sme govoriti samo kad je sasvim očigledno da druga osoba očekuje zahvalnost, potrebno je govoriti i u situacijama u kojima ona to ne očekuje.

„Ali podrazumeva se da sam zahvalna", ovo je rečenica koju Džejms smatra jednom od najopasnijih u vezi. Ako se podrazumeva da ste zahvalni, lepo je da svejedno to naglasite, jer partner ne zna šta se sve za vas podrazumeva i može pomisliti da niste primetile njegov trud.

Isto je i s muškarcima - većina njih nema potrebu da zahvali devojci ili ženi na večeri koju je satima pripremala, jer im je tako nešto postalo sasvim normalno. Žena onda misli da je on ne ceni dovoljno i vremenom počinju da se udaljavaju.

"Hvala ti" - male reči koje vam mogu spasiti odnos.

PREPORUČUJEMO JOŠ SA SAJTA COSMOPOLITAN.RS

10 situacija u kojima muškarac poželi seks

Šta muškarci očekuju od nas na prvom dejtu?

Žene koje imaju više muških prijatelja imaju i više seksa?!

5 stvari koje bismo rekle bivšem, ali nam je frka

Romantične seks poze koje ćete oboje voleti