Flert može biti posve bezopasan čin pitome zabave, ali ponašate li se ovako s muškarcima na nekom događanju pred partnerom, imajte na umu da njemu neće biti drago

Psiholozi se slažu da je nesigurnost jedan od najčešćih uzroka ljubomore - kako u same sebe, partnera tako i u vezu uopšte. Bez obzira koliko je muškarac pun samopouzdanja, neki "klasični" potezi žena u njemu će probuditi "posesivnog" Kristijana Greja.

1. Flertovnje s drugim muškarcima
Igranje kosom i pučenje usana samo su deo dobro poznatih poteza iz zavodničkog arsenala svake žene. Flert može biti posve bezopasan čin pitome zabave, ali ponašate li se ovako s muškarcima na nekom događanju pred partnerom, imajte na umu da njemu neće biti drago.

2. Smejanje tuđim šalama
Ako je nešto smešno, vi ćete se nasmejati, i to je posve normalna reakcija. Možda ne razmišljate da li u šaluispričao muškarac ili žena, vaš partner će zasigurno primetiti pol vic-majstora. Pogotovo ako mu često spominjete kako volite njegove šale, a duhovitost smatrate jednim od kvaliteta kod jačeg pola.

3. Obožavanje muških zvezdi
Vašim prijateljicama verovatno je simpatično kada se pretvorite u neobuzdanu tinejdžericu dok govorite o Njuu Džekmanu ili Džerardu Batleru, ali vaš partner ne želi da sluša hvalospeve o drugim muškarcima bez obzira na to što žive na drugom kraju sveta.

4. Spominjanje muških kolega
On želi da čuju detalje iz vašeg poslovnog života, ali ne i rečenice koje započinju sa: "Ivan je danas ispričao tako dobar vic”. Ako spominjete muške kolege u pozitivnom svetlu, govorite njihova puna imena, ili kažite Ivan s posla i tako smanjite intenzitet "prisnosti".

5. Dopisivanje s drugim muškarcima
SMS dopisivanje ili putem društvenih mrežama s drugim muškarcima njega dovodi do "ludila". On se ne oseća prijatno što vodite neki zasebni život u digitalnom prostoru, u kojemu su sve opcije otvorene.

6. Imate muškog najboljeg prijatelja
Koliko god vaš odnos bio platonski, partner će sumnjati da će to prijateljstvo jednog dana proizaći u nešto drugo. Krivicu svalite na svu silu romantičnih komedija u kojima najbolji prijatelj tik pre odavne špice shvati da mu je ljubav života celo vreme stajala ispred nosa.

7. Spominjanje dobrih starih vremena s bivšim
Ako ne želite da se vaš partner pita jeste li još uvek romantično zainteresirani za svojeg bivšeg dečka, nemojte ni tog muškarca spominjati u partnerovom društvu. U stvari, nikada nemojte spominjati bivšeg u njegovom društvu!

8. Kada provodite slobodne dane bez njega
Odlazak na godišnji odmor s prijateljima, odnosno bez partnera za njega je jasan znak da ne volite da provodite duže vremena u njegovom društvu.

9. Kada idete na zabave bez njega
Ako idete na zabave samo sa svojim prijateljicama ili s poslovnim kolegama, a pri tom objavljujete razuzdane fotografije na svojim profilima po društvenim mrežama, znajte da će on osetiti povređenim – i ljubomornim.

10. Kad radite prekovremeno
Neočekivani prekovremeni rad do kasnih večernjih sati univerzalni je okidač ljubomore kod oba pola. To vam je jasno, zar ne?

ljubav-mladi-par-zaljubljenost.jpg
Profimedia