Oglašavala sam se pod imenima Lucija i Anika. Za sat bih naplatila 250 evra. U dva meseca oko 30 puta sam pružila seksualne usluge 20 klijenata

Mlada Hercegovka (19) u teškoj ispovesti priznala je da se sama upustila u prostituciju kako bi zaradila novac za školovanje i da ju je podvodio dečko.

Upoznali smo se jednu noć u kafiću u Splitu nakon čega smo se dopisivali preko Fejsbuka i Vajbera, a onda mi je iznajmio stan i uveo me u prostituiranje", ispričala je 19-godišnjakinja iz Tomislavgrada koja je u dva meseca dobila najmanje oko 6.700 evra opslužujući mušterije koje joj je nalazio V.B. (32) iz Splita, osuđen na uslovnu kaznu zatvora zbog podvođenja.

Presudom Opštinskog suda u Splitu V.B. je osuđen na šest meseci zatvora uz rok kajanja od 2 godine i vraćanje 2.000 evra koliki je bio njegov deo.

U svojoj izjavi 19-godišnjakinja je opisala kako se zaljubila u 32-godišnjaka, što ju je navodno na kraju dovelo do prostitucije.

"Znala sam da je on u braku, bio je slatkorečiv i rekao mi je da je u brakorazvodnom postupku. Predložio mi je zajednički život u Splitu, a kako sam nameravala da krenem da studijama, svidela mi se njegova ideja da pronađe stan u kojemu ćemo živeti. Zaljubila sam se i bez puno razmišljanja prihvatila”, opisala je devojka svoj početak života sa V. B.

Međutim, zajednički život je u stvari bila uvertira za podvođenje.
"Jedne večeri smo gledali na televiziji emisiju o prostitutkama i on me upitao: "Da li bi ti to radila?" Odgovorila sam mu da bi, ali za dosta para! Meni je to bio izazov i zagrejala sam se za ideju. Rekao mi je kako će pronaći dobru Internet stranicu za oglašavanje i zajedno smo napisali oglas. Oglašavala sam se pod imenima Lucija i Anika. Za sat bih naplatila 250 evra. U dva meseca oko 30 puta sam pružila seksualne usluge 20 klijenata", priznala je 19-godišnjakinja.

Ilegalna delatnost obavljala se od devetog do jedanaestog meseca prošle godine, a V. B. je odredio da njoj pripadne 70 odsto, a njemu 30 odsto. Devojka je takođe izjavila kao mu je dala još 900 evra da štedi za njeno školovanje.
"Novac sam trošila na odeću, obuću… Sada mi je žao zbog svega", izjavila je.

prostitucija-prostitutka.jpg
Profimedia