Seks poza za svaku situaciju: Misionarska poza omogućiće partneru da duže traje, dok će se žene najsamouverenije osećati kad su one gore i vladaju situacijom

Za parove koji pokušavaju da naprave bebu najbolja je misionarska seks poza, tvrdi američka seksualna terapeutkinja Ejmi Levajn. Ta poza smermatozoidima olakšava prolaz do jajnih ćelija, posebno ako ispod stavite jastuk. Time podižete karlicu, i sprečavate da ejakulat iscuri čime se poboljšavaju šanse za začećem.

U ovoj će pozi on trajati duže

Petina muškaraca orgazam doživi već nakon dva minuta seksa, a prerani kraj užitka može da spreči odabir prave seks poze. Najbolji izbor takođe je misionarska poza. Tokom misionarske poze muškarac je taj koji kontroliše celu situaciju. U ovoj pozi on se vrlo lako može zaustaviti kad seks postane preintenzivan i može da napravi malu pauzu, pa potom da nastavi. Odličan izbor su i posebni kondomi koji smanjuju trenje. Time će se sprečiti prerana ejakulacija.

U ovoj pozi oni će se osećati samouverenije

Za žene koje se tokom seksa osećaju pomalo nesigurno, najbolja poza je kaubojke, tvrdi dr. Debi Herbenik, autorka knjige "Zato što je tako dobro: Ženski vodič za seksualno zadovoljstvo". Ta im poza omogućuje potpunu kontrolu i pokazuje koliko su moćne. Telesna dominacija pomaže ženi da ojača seksualno samopouzdanje

U ovoj pozi če njen užitak biti još veći

Ako želite da njen užitak bude još veći, probajte tehniku koitalnog poravnanja, poručuje dr. Herbenik. Iako je reč o varijaciji misionarske poze, ona ženama olakšava postizanje orgazma. Muškarac svojim ramenima treba da prelazi ženina, odnosno trebao bi da se postavi nešto više nego uobičajeno. Tako da je penis pri penetraciji, umesto gore, usmeren prema dole.

Ako je partner "obdaren"

Poza kašike ili bočni položaj najbolji su izbor ako je partner "obdaren". Ta će poza ženi omogućiti bolju kontrolu nad penetracijom i partnerovim pokretima. Ona diktira intenzitet.

Ako partner nije baš "obdaren"

Stručnjaci ističu da veličina penisa nije presudna za seksualno zadovoljstvo, ali postoje određene poze koje se preporučuju ako partner ima manji penis. Najbolja je poza u kojoj je žena gore, ali je pritom važno da se ređe diže i spušta, a više oslanja na kružne pokrete.