Mladićev novi polni organ ima potpunu funkciju i nema nikakvih problema ili nelagodnosti dok ga koristi

Univerzitet u južnoj Africi je krajem prošle godine izveo prvu na svetu transplantaciju muškog polnog organa! Operacija je trajala 9 sati, a operaciju su izvršili specijalisti sa fakulteta za medicinu i medicinske usluge na Univerzitetu Setlenboš.


Pacijentu je odstranjen njegov penis tri godine pre operacije, zato što je imao komplikacije usled obrezivanja, a imao je čak manje od 20 godina.

Dvadesetjednogodišnjak koji je želeo da ostane anoniman se potpuno oporavio, a njegov novi organ ima potpunu funkciju. Ovo je bio drugi put da neko pokuša da izvede ovaku operaciju. Univerzitet nije želeo da da nikakve informacije o donoru polnog organa, ali su istakli da je ovo najteži deo celog procesa.

Još 2005. godine jedan čovek u Kini podvrgao se ovakom tretmanu, a delovalo je da je operacija prošla uspešno. Dve nedelje nakon transplanta, muškarac je tražio da mu se novi penis odstrani zato što mu je izazivao psihičke probleme, a i njegova žena nije mogla da se nosi sa tom promenom.

Jedan od glavnih hiruga je izjavio da će pacijentu biti potrebno oko dve godine da se potpuno privikne na svoj novi penis, a da nema razloga da dođe do bilo kakvih komplikacija.


"Potpuno smo šokirani brzinom njegovog oporavka!", izjavio je doktor Van Der Merve sa univerziteta Setlenboš.

Nakon prvog uspešnog primera, univerzitet planira još devet operacija transplantacije muškog polnog organa.