Zaista je važno da parovi uživaju u zajedničkim aktivnostima. Naravno da ne treba da delite sve svoje hobije – zdravo je da imate i samo svoje hobije – ali treba da postoje i aktivnosti kojima se radujete kao par

Na sreću u braku znatno utiču mnoge činjenice, a ako zajedno radite ovih 10 stvari nemojte da se brinete, vi ste srećan par.

1. Idu u krevet zajedno

Da li ste ikada, dok ste se zabavljali, vi otišli na spavanje a on ostao u dnevnoj sobi da gleda TV? Naviku da zajedno idete u krevet bi trebalo da zadržete. Ovaj ritual bi trebalo da znači da još uvek imate iste ciljeve. Čak i ako nemate odnos svake noći, zajednički odlazak u krevet znak je da dan želite da okončate zajedno.

2. Pronalaze zajedničke interese
Zaista je važno da parovi uživaju u zajedničkim aktivnostima. Naravno da ne treba da delite sve svoje hobije – zdravo je da imate i samo svoje hobije – ali treba da postoje i aktivnosti kojima se radujete kao par. Bez obzira da li je ćete svaki vikend izabrati neko drugo mesto koje ćete zajedno posetiti, bicikliranje, ili ćete po ko zna koji put pogledati nekoliko epizoda „Prijatelja“, važno je da to činite zajedno.

3. Dodiruju se
Sitnice kao što su držanje za ruke ili grljenje povećaju bliskost među partnerima, uvek su bitan faktor u životima srećnih parova. Kada ste zajedno godinama, sasvim je prirodno da će intimnost bledeti. Dok se držite za ruke dok šetate ulicom, šaljete poruku i jedno drugom a i ostalima, da ste srećni.

4. Ne prigovaraju bez razloga
U odnosu srećnih parova naglašavaju se pozitivne osobine svojih partnera. Znači, to nema nikakve veze sa stalnim cepidlačenjem, prigovaranjem, kritikovanjem. Ako vas nešto smeta ili muči, razgovarajte sa svojim partnerom o tome.

5. Da, rade one steretipne geste, poput poljupca na odlasku i dolasku kući
Pre nego što odete na posao ujutro, iskreno poljubite svog partnera i kažite mu da ga volite. Kada dođete kući nakon dugog dana, uradite istu stvar. Taj jutarnji i večernji susret, trebao bi biti nešto čemu se zaista radujete. Kada počnete često deliti osećanja više ćete se međusobno ceniti. Ljudi zaboravljaju da sitnice čine život. Kada počnete dan sa nečim pozitivnim, možete se nadati i dobrom ishodu.

6. Ne zaboravljaju jedno na drugo
U ludom svetu u kome živimo, veoma je lako upasti u zamku da jednostavno postanete previše zauzeti jedno za drugo. Sećate li se kako ste bili uzbuđeni pre svakog susreta na početku vašeg zabavljanja? Pa, ništa vas sprečava da taj osećaj i dalje razvijate. Ovakve sitnice mogu vas učiniti srećnim, oboje. Budite zahvalni da imate nekoga ko vam uzvraća ljubav. Obratite pažnju na svog partnera i budite zahvalni što ste zajedno.

7. Izlaze zajedno
Veoma je bitno da izlazite. Baš kao kada ste se tek počeli viđati, jedno od vas bi trebalo isplanirati kompletan izlazak. Zajednički izlazak biće pozitiva impuls za vaš odnos. Možda vam glup zvuči, ali zajednički izlazak jača vezu. Radeći na očuvanju hemije među vama, dajete mali ali veoma važan doprinos vašoj zajedničkoj sreći.

8. Istinski uživaju u društvu svog partnera
Biti pravi prijatelj svom voljenom zahteva dosta napora. Kada se parovi počnu osećati kao jedno, onda je lako uzeti pažnju onog drugog zdravo za gotovo. Razgovarajte o svojim interesima, aktuelnim događajima, ljudima koje znate – o bilo čemu, samo razgovarajte!

9. Razbijaju rutinu
Vaš odnos ne bi smeo postati rutina. Naivate jedno drugo u isto vreme svakog dana? Svako veče sastoji vam se od istih aktivnosti ? Ako je tako, učinite nešto da preokrenete stvari. Vaš život ne bi trebalo da postane predvidiv. Mnoge stvari su mnogo lepše kada su neplanirane. Trebalo bi uvesti spontanost u vezu i pokušavati iznenaditi svog partnera kad god je to moguće.

10. Ostavljaju telefone po strani
Kada srećni parovi provode vreme zajedno, ostavljaju telefone po strani i fokusiraju se jedno na drugo. Ako ćete zajedno provesti noć, isključite telefon – šta će vam!? Bezumno proveravanje Facebooka / Instagrama / Twittera može da sačeka. Bitno je da budete „prisutni“ kada ste sa voljenom osobom, to vašezajedničko vreme čini dragocenim.

muskarac-zena-devojka-par-ljubav-partneri-veza.jpg
Profimedia