Naučnici objašnjavaju kako je razlog za to što žena celom svojom težinom kontroliše penis te ne može zaustaviti pokret ako dođe do ulaska penisa u vaginu pod krivim uglom

Na stojećki, ispod tuša ili neke druge izvedenice akrobatskih poza iz Kama Sutre ne mogu se meriti s jednom posve standardnom pozom - u kojoj je žena gore.

Naime, upravo je ta poza najopasnija za muškarce, pokazala je brazilska studija sprovedena u Kampinasu, koja je analizirala seks-povrede zbog kojih su muškarci završili u bolnici.

Od obrađenih, oko 80 odsto povreda nastalo je usled snošaja, dok se ostatak odnosi na ozlede nastale usled "manipulacije penisom" ili pak pod nepoznatim okolnostima. Najčešća trauma je lom penisa, a do njega je čak u 30 odsto slučajeva došlo u poziciji u kojoj je žena gore.

Naučnici objašnjavaju kako je razlog za to što žena celom svojom težinom kontroliše penis te ne može zaustaviti pokret ako dođe do ulaska penisa u vaginu pod krivim uglom. Ona zbog toga gotovo uopše ne oseća bol, što se ne može reći i za njegov ud.

Polovina pacijenata opisala je kako su čuli zvuk krckanja i osetili ogromnu bol posle loma, a kako penis nema kosti, zapravo se radi o pucanju membrane nabreklog tkiva penisa koje zahteva imobilizaciju, a u težim slučajevima i operaciju.

Kao najsigurnija poza navodi se ona misionarska u kojoj je muškarac gore, jer tada u potpunosti drži potpunu kontrolu penetracije.

makedonac-penis.jpg
Printskrin 

24sata.hr