Važno je istaći da je film delimično autobiografski što ga čini najličnijim Noeovim redateljskim delom u njegovoj karijeri do sada

Nakon premijerne ponoćne projekcije u Palaisu, film "Love" dobio je gromoglasni aplauz svoje prve publike kojoj sav taj seks i eksplicitnost očigledno nisu zasmetali, a i prvi kritičari koji su uspeli da ga vide oduševljeno su pozdravili hrabrost redatelja i pogotovo glumaca u prenošenju emocija kojima smo svi mi izloženi na veliko platno.

Važno je i istaćida je film delimično autobiografski što ga čini najličnijim Noeovim redateljskim delom u njegovoj karijeri do sada.

Reč je o najnovijem filmu cenjenog redatelja Gaspara Noea („Nepovratno“, „Ulaz u prazninu“) - uzbuđujućoj seksualnoj melodrami o jednom mladiću, jednoj devojci - i još jednoj devojci.

Rano je jutro, 1. januara. Zvoni telefon. Murfi se budi kraj svoje mlade supruge i njihovog dvogodišnjeg deteta. Preslušava poruku koju mu je ostavila majka od Electre: silno je zabrinuta i želi znati je li se Murfi čuo s njenom ćerkom. Electre, naime, nema već neko vreme. Majka se boji da joj se nije nešto dogodilo.

Tokom dugačkog, kišnog dana koji sledi, Murfi će se naći potpuno sam u svom stanu i prisjtiti se najveće ljubavne afere koju je ikada doživio u svom životu; prisetiće se dve godine koje je proveo s Electrom, a koje su bile ispunjene vatrenom požudom prepunom obećanja, ekscesa i grešaka...

http://www.youtube.com/watch?v=bkrxAVMIpps

(Dnevnik.hr)