Svi vas uveravaju da je praktično nemoguće da vaša devojka zatrudni ukoliko na vreme prekinete odnos? Evo šta o tome misle stručnjaci...

Ovaj članak je preuzet sa sajta Men' Health.

Volite seks bez kondoma, a ne želite još uvek da vas zovu "tata", pa se pitate da li je moguće da ona zatrudni, čak iako na vreme prekinete snošaj i ejakulaciju izvršite van vagine? Odgovor na ovo pitanje vam daje dr Rožer Harms s klinike "Mejo".

Odgovor je - da.

SASTAV PRESEMENE TEČNOSTI

Presemena tečnost možda sadrži spermu, što znači da žena može da zatrudni čak iako se celokupna ejakulacija ne dešava u vagini.

Preejakulaciona tečnost je čista, bezbojna tečnost, koja se oslobađa iz uretre tokom seksualnog uzbuđenja. Sličnog je sastava kao i semena tečnost, ali sa značajnim hemijskim razlikama.

Sadrži neke hemijske sastojke koje su u vezi sa spermom, kao što je kiselina fosfataza, dok su drugi markeri sperme, poput gamaglutamiltranseraze, kompletno odsutni iz presemene tečnosti.

PREKINUTI SNOŠAJ KAO VID KONTRACEPCIJE

Prekinuti snošaj odnosno "vađenje" muškog polnog organa pre ejakulacije je jedna od najstarijih kontraceptivnih metoda. Međutim, ova metoda svakako nije pouzdana, ne pruža stoprocentnu zaštitu od neželjene trudnoće, a i ne štiti od polno prenosivih bolesti.

Ukoliko zaista ne želite decu još uvek, najbolje je da se odlučite za neku pouzdaniju metodu kontracepcije, a ukoliko niste sigurni koja je najbolja za vas, posavetujte se s lekarom.

SA SAJTA MEN'S HEALTH PREPORUČUJEMO VAM JOŠ:

PROVERITE: 7 znakova da ste loši u krevetu

Mentalni trik: Evo kako možete brže da smršate!

Fast & Furious 7: Moćna plejlista za nezaboravan trening

Dodiri koji vode do nezaboravnog seksa

Doživeti stotu: 10 navika ljudi koji žive duže od proseka