Maženje posle mnogo više utiče na odnos između partnera od samog seksa

Dosta je bilo seksa na brzaka. Istraživanja su pokazala kako je maženje nakon seksa i te kako opravdano. Parovi koji se maze nakon odnosa su mnogo više zadovoljniji svojim seksualnim životom od onih koji nakon seksa okrenu leđa jedno drugome i nastave gledati televiziju ili odu na spavanje.

Maženje nakon seksa, naime, mnogo više utiče na odnos između partnera od samog seksa. Istraživanje je provedeno na 335 sudionika, a prema kojem se ispostavilo kako su osobe koje su nakon vođenja ljubavi još ostali u krevetu samo 15 minuta i mazili se bili puno zadovoljniji od onih koji su imali i predigru i seks.
Na temelju ovog istraživanja parovima se preporučuje:

1. Ostanite u krevetu još 15 minuta. Umesto da nakon seksa otrčite pod tuš ili nastavite spremati kuću, ostanite se maziti još samo 15 minuta i tako ćete biti puno zadovoljniji vašim seksualnim životom.

2. Izrazite svoje osećaje. Ne morate si govoriti kako umirete od ljubavi jedno za drugim, ali razgovarajte nakon seksa o svojim osećanjima i recite partneru da ga volite.

3. Ostanite povezani. Ne samo emocionalno, već doslovno fizički. Dodirujte se rukama, igrajte se s njenom kosom, mazite ga po leđima... Nećete verovati koliko ćete nakon toga biti srećniji.

oralni-seks-sex-zena.jpg
Profimedia 
Foto Profimedija