Muškarci čiji tim pobedi dobijaju želju za seks. U trenutku pobede njihovog tima povećava se nivo testosterona, što pozitivno da deluje na muško zdravlje

Fudbalska groznica već trese Evropu. Izgleda da će zatresti i bračni krevet. Gledanje fudbalskih utakmica može da podigne raspoloženje i zbliži partnere.

Muškarci čiji tim pobedi dobijaju želju za seks. U trenutku pobede njihovog tima povećava se nivo testosterona, što pozitivno da deluje na muško zdravlje. Ovaj hormon povećava libido, što vodi do boljeg seksa.

Emotivni stres posle poraza ima loš učinak za srce navijača, ali i njihovih bračnih partnera. Naučnike je iznenadio veliki porast srčanih udara kod žena, čak i kod onih koje fudbal uopšte ne interesuje, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Klinika kardiolodži.

"Među ženama je sve više onih koje uživaju u fudbalu, ali mislim da među uzrocima moramo potražiti i povezanost žene i muškarca. Kad se muškarac naljuti i uznemiri zbog poraza, to će uznemiriti i partnerku", rekao je Robert Kloner, profesor na Kalifornijskom univerziteta.