Naučnici veruju da bi alkohol mogao biti jedan od ključnih sastojaka za dug i srećan brak

Vino spasava brak.
Naučnici veruju da bi alkohol mogao biti jedan od ključnih sastojaka za dug i srećan brak. Naime, parovi koji tokom sedmice podele flašu vina uživaju u braku mnogo više nego parovi koji ne piju alkohol u potpunosti.

Naučnici su ispitali preko 1.500 parova o njihovim vezama i navikama kada je u pitanju alkohol. Rezultati su pokazali da situacije u kojima partneri podele određenu količinu akohola vode ka zadovoljstvu i sreći. Rezultati su pokazali i da zadovoljstvo svakodnevnim životom raste ukoliko partneri s vremena na vreme zajedno piju alkohol.

Žene su čak četiri puta zadovoljnije svakodnevnim životom ukoliko jednom sedmično piju vino sa pertnerom, a muškarci tri puta.

U istraživanju, koje je proveo Univerzitet Otago na Novom Zelandu, piše: "Postoji jasan dokaz povezanosti između vremena koji par provede u konzumiranju alkohola i zajedničke sreće."

Oni koji piju zajedno jednom sedmično bili su najsrećniji. Čak 91 odsto njih je izjavilo da su presrećni sa svojim partnerom, prenosi Dejli mejl.

Oko 88 odsto onih koji su pili do tri puta sedmično bili su zadovoljni u braku, dok je broj onih koji nikada ne piju zajedno, a koji su srećni sa svojim partnerom 69 odsto.