Seks neće dokazati bivšem partneru što je izgubio, niti će seks s nekim ko je zaljubljen u vas vratiti samopouzdanje

Često se kaže da je tanka linija između osvete i strasti, a sama definicija osvete je uživanje proizašlo iz kažnjavanja. Razlozi za seks iz osvete su mnogobrojni, a jedan od njih je i pokušaj podsećanja bivšeg partnera na to šta je izgubio i šta propušta.

Posle bolnog prekida nužno je prihvatiti činjenicu da je veza gotova. Iniciranje seksa s nekim koga ste voleli, a sada mrzite velika je greška. Zbog njega ćete se ponovno naći u začaranom krugu suprotstavljenih osećaja i teško ćete krenuti dalje.

1. Tuga

Često je lakše potražiti utehu u prolaznoj zabavi nego se suočiti sa svojom tugom ili usamljenošću. Seks iz tuge može biti rezultat i povređenog ega ili nesrećne ljubavi, pa postaje način da sami sebi dokažete kako ste i dalje poželjni i uspešni u zavođenju. Takav seks pravi je gubitak vremena jer s njime možete da povredite drugu stranu koja možda želi nešto više od samo fizičkog odnosa, a osim toga može da vas dodatno gurne u depresiju ako ne ispuni vaša očekivanja.

2. Seksom do kontrole

Svesni ste da je druga strana zaljubljena u vas, ali vi niste i svesno se upuštate u seks isključivo zbog svog ega. Ali seks u kojem je jedna strana podređena, a drugoj nije je loša ideja. Iako biste vi apsolutno dominirali i kontrolisali takav odnos, u njemu nećete pronaći uživanje, a i tu nema poštovanja.

3. Seks iz osvete

Prevara je izdaja koja može da naškodi budućim odnosima zbog gubitka poverenja. Očekivati da će vam svaki sledeći partner to napraviti je suludo, a još gore "pripremati teren" za to i za svoje eventualne prestupe.

4. Seks za iskorišćavanje

Posle prekida veze koja vas je iscrpila do te mere da se osećate iskorišćeno i bez imalo samopouzdanja, iskorišćavanje nekog samo za seks može da zvuči kao primamljiva ideja. Za seks se tada obično bira neko ko "nije na vašem nivou", a služi samo da se osvetite nekom drugom ko vas je povredio. Nemojte to da radite, jer ćete kasnije manje ceniti sebe, prenosi 24 sata.