Studija dokazala da žene koje doživljavaju vaginalne orgazme imaju i veću šansu da orgazam dožive sa obdarenijim muškarcima

Veličina je bitna!

Naime, tim stručnjaka sa Škotskog univerziteta dokazao je da je veličini bitna - nekim ženama i samo za određeni tip orgazama. Studija dokazala da žene koje doživljavaju vaginalne orgazme imaju i veću šansu da orgazam dožive sa obdarenijim muškarcima.

"Muška nesigurnost oko veličine penisa ne reflektuje samo unutrašnje strahove već i činjenicu da je veličina nekim ženama zaista važna. Isto važi i za inteligenciju, smisao za humor, društveni položaj, visinu, bogatstvo i ostale stvari koje su ženama bitne", rekao je Stjuart Brodi sa Škotskog univerziteta.

On i njegove kolege svoje su zaključke utemeljili na uzorku od 323 žene, koje su pričale o svojim seksualnim iskustvima, a jedno od pitanja bilo je da li veličina penisa utiče na mogućnost da dožive orgazam. Odredili su prosečnu veličinu penisa (između 15 i 15,5 cm), a žene su odgovarale da li su orgazam lakše doživele s penisom dužim ili kraćim od proseka.

Istraživanje je pokazalo da 160 žena doživljava samo vaginalne orgazme. Od njih 33,8 odsto volelo je veće penisa, 60 odsto njih tvrdi da veličina nije bitna, a samo 6,3 odso reklo je da im odgovara manji penis.

"Razlog je verovatno što veći penisi imaju veću šansu da stimulišu vaginu celom dužinom", rekao je Brodi.
Međutim, istraživanje je brzo naišlo na kritiku.

Žene koje doživljavaju orgazme kroz vaginalnu stimulaciju vole duže penise, ali nemaju sve žene taj tip orgazma.
Još uvek postoji rasprava o tome jesu li vaginalni i klitoralni orgazam dve različite stvari. Veri Komisaruk tvrdi da je reč o orgazmima koji stimulišu dva različita dela mozga.