U prvom tromesečju ne vidimo ništa negativno, a čak su nam i njegove loše navike prilično slatke

Devet meseci je potrebno za rođenje jedne lepe i solidne veze, isti kao rođenje bebe. Iako na kraju možda završi s prekidom, ovaj put je vredan za prelaženje.

Prvo tromesečje

Prva su tri meseca svake veza ispunjena euforijom i zaluđenošću, pa tako neretko dane provodimo razmišljajući samo o ponovnom susretu s našim simpatijama. U tom razdoblju ne vidimo ništa negativno, a čak su nam i njegove loše navike prilično slatke. Odličan seks i dobra zabava garantuju nam da pomislimo kako smo konačno našle onog pravog.

Drugo tromesečje

U ovom periodu počinjemo da naslućujemo da partner i nije baš toliko savršen koliko nam se činilo. Iako to ignorišemo, njegove mane počinju sve više da nam smetaju. Male stvari koje nam u prvom tromesečju nisu predstavljale nikakav problem sad nam počinju smetati pa automatski beležimo pluseve i minuse.

Treće tromesečje

U ovoj se fazi ozbiljnije razvija komunikacija, a samim time oni mali problemi postaju rešivi pa se polako fokusiramo na pozitivne strane osobe koju volimo. Takođe, ovo je idealno vreme za procenu da li hoćetemo ili nećemo nastavljati vezu.