Prozirne majice u poslu ometaju 27 odsto muškaraca, kratke suknje 24 odsto, a majice sa dubokim dekolteom 22 odsto muškaraca

Rezultati nedavno sprovedenog istraživanja u Velikoj Britaniji pokazali su da muškarci iz svojih radnih prostorija žele da "izbace" uske pantalone, kratke suknje i duboke dekoltee svojih koleginica, pošto ih ometaju u poslu.

Istraživanje je pokazalo da najmanje trećina muškaraca želi da žene prestanu da dolaze na posao provokativno obučene. Na prvom mestu odevnih predmeta koje žene treba da prestanu da nose su šortsevi i bermude.

Oko 32 odsto muškaraca je uske pantalone navelo kao problem za koncentrisanje na poslovne obaveze, dok je njih 30 odsto reklo da treba zabraniti sve sa leopardovim "šarama".

Prozirne majice u poslu ometaju 27 odsto muškaraca, kratke suknje 24 odosto, a majice sa dubokim dekolteom 22 odsto muškaraca.

Kada su u pitanju žene, njih 67 odsto smatra da kratke šortseve treba zabraniti, a njih 52 odsto da kratke suknje jednostavno ne odaju utisak profesionalizma.

Pored svega navedenog, na listi nepoželjnih odevnih predmeta su se našle i majice sa sloganima, kao i kravate jarkih boja.