Ove činjenice odnose se na tipične uslove, odnosno na klasičan način života koji uključuje radne dane i ostale obaveze koje nas često sputavaju da nesmetano uživamo u stvarima koje volimo.

Istraživanje je pokazalo da i muškarci i žene najbolji seks mogu doživeti oko 20 sati uveče. Poznato je da seks osim užitka ima i mnoge zdravstvene benificije, a evo koje je najbolje doba dana za super seks kod oba pola

Od 6 do 8 sati ujutro
Žene su budne, ali nisu spremne za seks zbog visokog nivoa melatonina i niske telesne temperature. Muškarci, s druge strane, svoj vrhunac seksualnog uzbuđenja doživljavaju upravo tokom tih sati.

Zaključak: Od 6 do 8 sati ujutro je idealno vreme za muškarce, ali ne i za žene.

Od 8 do 10 sati ujutro
Do ovog doba žene su potpuno budne i spreman su za seks. Tokom ovih sati žene dosežu najviši nivo endorfina, pa se mogu lakše uzbuditi. Nivo testosterona, koji su bili na vrhuncu u ranim jutarnjim satima, sada se vraćaju u normalu.

Zaključak: Žene su spremne, a muškarci nešto manje nego ujutro, ali to nijednom muškarac neće imati problema.

Od podneva do 14 sati
Žene su u ovim satima opterećene svim dnevnim zadacima koje obavljaju pa seks i nije na listi prioriteta. Muškarci međutim, maštaju o jednoj brzinskoj akciji umesto ručka.

Zaključak: Nijednom partneru ovo nije idealno vreme za seks.

Od 14 do 16 sati
Ženski reproduktivni sistem najbolje funkcioniše nakon 16 sati po podne, a seme je upravo tada najkvalitetnije.

Zaključak: Ako ne želite dete ili niste još sigurni u svoju odluku, obavezan je seks sa zaštitom.

Od 16 do 18 sati
Ovo jeste i nije idealno vreme za seks, jer su verovatno oba partnera tek stigla kući nakon posla, pa su umorni i gladni.

Zaključak: U ovim trenucima ostale osnovne potrebe daleko su ispred seksa i za ženu i za muškarca.

Od 20 do 22 sata
U ovim trenucima žene su već odmorne i očekujte da će preuzeti inicijativu u krevetu, a svaki muškarac će to oberučke prihvatiti jer su i oni opušteniji.

Zaključak: Da, to je najbolje doba u danu za seks u kojem će oba partnera istovremeno uživati i imati volje za akciju u krevetu.

Od 22 sata do ponoći
Nivo melatonina u ovo doba kod žena raste, ali bez obzira na romantične energije nedostaje energija za seks. Isto se događa i kod muškaraca koji bi se radije opustio uz neku aktivnost poput čitanja ili gledanja televizije.

Zaključak: Ako oboje dobijete želju za seksom, zašto je ne biste iskoristili? Ali, nemojte misliti da nešto nije u redu ako nemate želju za valjanjem u krevetu oko ponoći.