Sve više je onih koji su spremni i raspoloženi da koriste kondom, a američko istraživanje pokazalo je da više od polovine ispitanika oba pola smatra da je siguran seks "vrlo uzbudljiv i prijatan"

Istraživanje pokazalo da se i muškarci i žene slažu da korišćenje kondoma ne smanjuje uživanje u seksu.

Kada nas ponese strast, stavljanje kondoma i nije baš najromantičniji potez, međutim većina ljudi je svesna rizika koji nose polne bolesti i posledica koje može imati neželjena trudnoća.

Sve više je onih koji su spremni i raspoloženi da koriste kondom, a američko istraživanje pokazalo je da više od polovine ispitanika oba pola smatra da je siguran seks "vrlo uzbudljiv i prijatan".

Dakle, nema razlike u doživljaju seksa sa kondomom ili bez njega.

U istraživanju koje su sproveli američki naučnici sa Blumington univerziteta u Indijani učestvovali su muškarci i žene starosti između 18 i 59 godina.

"Utvrdili smo da kondome češće kupuju muškarci, a oni su bolje upoznati i sa različitim vrstama koje su u ponudi. Za žene je važno da se malo više upute u to, da bi mogle da učestvuju u izboru i tako povećaju stepen zaštite, ali i svoje uživanje u seksu", kaže Debi Herbenik koja je bila deo istraživačkog tima.