Naučnici i seksolozi došli su do niza zanimljivih informacija kad je seks u pitanju. Zabavite se i usput naučite nešto novo

Ženski orgazam traje gotovo četiri puta duže od muškog. Ovo je deo seksa u kojem žene definitivno profitiraju više od muškaraca. Prosečan muški orgazam traje otprilike šest sekundi, a ženski oko 20-ak sekundi. Ne vjerujete nam, najbolje da već večeras testirate te činjenice.

Prosečna vagina duga je šest do 10 centimetara, ali se može razvući i do 200 puta kad ste seksualno uzbuđeni.

Čak dve trećine žena priznaju da glume orgazam. Razlozi su brojni, ali najbolje bi bilo da partneru ipak kažete šta i kako želite?

Kondomi su 97 posto delotvorna metoda kontracepcije. Ako se pravilno koriste, postoji tek tri posto šanse da ćete zatrudneti. Ali za razliku od drugih metoda kontracepcije, kondomi štite i od polno prenosivih bolesti.

Tokom života žene prosečno spavaju s četiri seksualna partnera, a muškarci sa sedam. Pitanje je koliko su te brojke realne, jer žene često umanjuju broj partnera, a muškarci su skloni prenapumpavanju te brojke.

Seksolozi kažu da je adekvatna dužina seksualnog odnosa tri do sedam minuta. Vaši odnosi više liče na sprint nego na maraton? Ne brinite, za dobar seks dovoljno je i tri minuta, ili barem tako kažu američki stručnjaci. Idealno trajanje seksa je, tvrde oni, sedam do 13 minuta.

Kod biranja seksualnih partnera ženama je važniji izgled muškaraca nego obrnuto.

Čuli ste za hit-knjigu Pedeset nijansi sive? Onda ste upoznati sa bičovanjem. Uzburkajte dodatno strasti tokom seksa uz malo bičevanja i ne strahujte od bola. Oksitocin, jedna od hemikalija koje se oslobađaju tokom seksa, značajno ublažava bol.

Najpopularnija seksualna fantazija je – seks utroje!