Po pravilu treba izbegavati misionarski položaj i njegove varijante, ako i doggy style

Ukoliko vaš partner prerano završava ljubavnu igru, a vi želite da produžite zadovoljstvo ukratko vam dajemo najbolje seksualne položaje za produživanje ejakulacije.

Postoje brojni razlozi zašto muškarci prerano svrše, a neki od njih su povezani sa stresom, neki su psihološke, a neki fiziološke prirode.

Položaji gde ima puno trenja, kontinuiranog stiskanja i mnogo zajedničkog kretanja, muškarcu može da bude preuzbudljivo i da inicira preranu ejakulaciju.

Kako se to ne bi desilo, postoje neki seksualni položaji koje bi trebalo izbegavati i položaji koje bi trebalo više da se koriste.

* Položaji koje treba izbegavati

Po pravilu treba izbegavati misionarski položaj i njegove varijante. Ovo su prilično intimne poze i prepuštaju muškarcu većinu "posla". Ako vaš partner ima problema sa preranim svršavanjem, ove mu poze neće pomoći.
Sledeća grupa poza koje bi trebalo izbegavati odnose se na takozvani "doggy style". I u ovom položaju većinu posla obavi muškarac, pa ako ima problema sa preranom ejakulacijom, trebalo bi izbegavati ove poze.

* Položaji koje položaje koristiti

Prva grupa poza se odnosi na sedeće poze u kojima sedite u krilu partneru. Dobra poza u ovoj grupi je ona u kojoj muškarac sedi na rubu kreveta sa stopalima na podu. Žena omota ruke oko njegovog vrata, a noge oko njegovog struka...
U ovom položaju trenja gotovo i nema, a partneri micanjem kukova određuju ritam. Ovaj položaj je vrlo ugodan za ženu, jer se u ovom položaju stimuliše se G-tačka.
Muškarca s druge strane ovaj položaj ne stimuliše previše već ga zadovoljava držanje partnerke. U položaju su u kojem može da vas ljubi i miluje i to odvlači pažnju od penisa. U ovom položaju ejakulacija je uvek odgođena.

* Najbolji položaj

Muškarac leži opušteno na leđima, a žena ga opkorači, licem okrenuta prema njemu. U ovom položaju žena vodi igru i kontroliše situaciju. Muškarac treba samo da leži, opusti i prepusti ženi da vodi. Kako bi ovaj položaj bio intimniji, muškarac može da privuče ženu sebi u zagrljaj, tako da im se glave dodiruju.
U ovom položaju ženi je stimulisana i G-tačka i klitoris. Najbolji deo ovog položaja jeste da na muškarcu nije pritisak uzvratnih kretnji, pa je i njegova ejakulacija odgođena.